Канадските власти обявиха, че не са намерили доказателства, че свалянето

...
Канадските власти обявиха, че не са намерили доказателства, че свалянето
Коментари Харесай

Развръзка по случая със сваления украински самолет

Канадските управляващи оповестиха, че не са намерили доказателства, че свалянето на украинския пътнически аероплан край Техеран предходната година е било преднамерено. Те обаче обявиха, че Иран носи цялостната отговорност за станалото, предадоха международните организации.

Иран призна, че е свалил машината, което докара до гибелта на 176 души през януари 2020, само че съобщи, че станалото е " ужасна неточност на въоръжените сили, сложени под нараснала бойна подготвеност поради борбата със Съединените щати ". Специалният канадски екип, претрупан да прегледа цялата налична информация за случая, отбелязва, че все пак управляващите не са затворили въздушното пространство на страната, нито са предизвестили самолетните компании, съобщи БНР.

Сред жертвите бяха 55 канадски жители и 30 души с право на непрекъснато престояване в страната, а множеството от пасажерите имаха някакви връзки с Канада. През март иранската организация по гражданска авиация съобщи, че причина за станалото е недобра конфигурация на радар и неточност на противовъздушната защита, а управляващите повдигнаха обвинявания на 10 души. Първоначално Техеран отхвърли да има нещо общо с злополуката на самолета, само че по-късно призна, че противовъздушната защита е сбъркала Боинга с американска ракета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР