Канадските жилища могат да загубят до 25% от стойността си,

...
Канадските жилища могат да загубят до 25% от стойността си,
Коментари Харесай

Прогнозират поевтиняване на имотите с 25%

Канадските жилища могат да изгубят до 25% от цената си, защото спадът на пазара, подхранван от растящите лихвени проценти, се развива доста по-бързо от предстоящото.

След пика си през февруари, междинните цени на жилищата в Канада се чака да паднат с 25% до края на идната година, обявиха икономистите Рандъл Бартлет, Хелън Бегин и Марк Десормо.

Безпрецедентен взрив по време на пандемията изпрати цените на жилищата в Канада до рекордно високи равнища, само че те се обърнаха също толкоз бързо, откогато Банката на Канада стартира да покачва лихвените проценти през март, с цел да предотврати прегряването на по-широката стопанска система.

Въпреки че спадът до момента е най-рязък на пазарите с максимален растеж на пандемията, най-много в и към Торонто, има признаци, че спадът към този момент се популяризира в цялата страна.

„ Жилищният пазар в Канада се поправя по-бързо, в сравнение с чакахме “, споделиха Бартлет, старши шеф на канадската компания, и сътрудниците му. „ Въпреки че не желаеме да понижим компликациите, пред които са изправени някои канадци, тази промяна оказва помощ да се върне здравият разсъдък на канадския пазар на недвижими парцели. Много пазари се балансират и достъпността последователно се усъвършенства с рухването на цените. “

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР