Канадски физиолози изучиха влиянието на бедността и богатството върху съдбата

...
Канадски физиолози изучиха влиянието на бедността и богатството върху съдбата
Коментари Харесай

Отразяват ли се върху съдбата на човек богатството и бедността?

Канадски физиолози изучиха въздействието на бедността и благосъстоянието върху ориста на индивида, написа medikforum.ru. Изводите им са учредени върху разбора на данни, получени в хода на наблюдението на живота на 103 доброволеца. „ Нивото на благосъстоянието в фамилията през първите пет години е способно да дефинира по-нататъшната орис на индивида “, установили експертите.

Още в детството върху ориста на хората оказва въздействие фактора благосъстояние или беднотия в фамилията, в което са се родили. Редица проучвания демонстрират, че триумфът на деца от небогати фамилии е по-нисък, в сравнение с деца от богати родители. Това е по този начин, тъй като при първите в организма им е нараснало равнището на хормона на напрежението кортизол. Изследователите разясняват: в случай че концентрацията на този хормон се поддържа на непрекъснато високо равнище, на човек му стават присъщи страхливостта и предпазливостта (често прекалена). Бедните хора доста по-малко са склонни към риск, в сравнение с богатите им връстници, което също въздейства върху ориста, дефинира пътя на кариерата и други постижения на обществения триумф.

Статусът на благосъстояние или беднотия въздейства и върху продължителността на живота. В Съединени американски щати животът на богатите дами е съвсем с 10 години по-дълъг, в сравнение с при бедните, при мъжете разликата в интерес на богатите е 15 година

Във Англия е следена наклонност, която съгласно учените ще се ускорява. „ Ниската дълготрайност на живот е обвързвана с неприятното хранене и отношението на човек към личното здраве. Бедните по-често умират от респираторни инфекции и исхемични заболявания на сърцето. Голяма част от леталните случаи са и от рак, само че при тях се вижда наклонност – от рак на гърдата, кръвта и простатата, и небогати, и богати умират с идентична периодичност “, оповестяват откривателите.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР