Канадската състезателка по бобслей Кристин де Брюин, бронзова медалистка на

...
Канадската състезателка по бобслей Кристин де Брюин, бронзова медалистка на
Коментари Харесай

Олимпийска медалистка по бобслей изгърмя с допинг

Канадската състезателка по бобслей Кристин де Брюин, бронзова медалистка на монобоб на Игрите в Пекин 2022, е осъдена за три години поради позитивна проба за неразрешено вещество, оповестиха от Канадския център за нравственос в спорта (CCES).

Извънсъстезателен тест, изработен през август, разкри съществуването на " SARM LGD-4033 ", неразрешен анаболен сътрудник, за който е известно, че оказва помощ за увеличение на мускулната маса, предава Българска телеграфна агенция.

Де Брюин, която също представяше Канада и на Олимпиадата в Пьончан 2018, призна за нарушаването през октомври и се отхвърли от правото си на чуване.

Признанието на 33-годишната канадка докара до понижаване с една година на първичната четиригодишната глоба. Наказанието на Де Брюин влиза в действие от 28 септември и ще продължи до 27 септември 2025 година.

" Бобслей Канада Скелетон е надълбоко отчаян да научи, че за един от нашите спортисти е открито, че е нарушил антидопинговите правила. Федерацията има нулева приемливост към допинга, ние имаме вяра в чистия спорт и в честната игра ", сподели президентът на централата Сара Стори.

Въпреки че канадката призна за нарушаването, тя сподели, че го е направила, тъй като не е била във финансова позиция да оспори решението.

" Оценявам и почитам нуждата от строги правила, с цел да поддържаме чист спорт. Аз си признах нарушаването, тъй като просто нямам финансовите средства да се боря с него. Винаги съм била на мнение, че да се състезавам за Канада и да нося кленов лист на моя костюм по целия свят е безспорна привилегия и в никакъв случай не бих направила нещо съзнателно, с цел да застраша тази чест ", сподели състезателката по бобслей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР