Канадската поп певица Селин Дион обяви в петък, че отменя

...
Канадската поп певица Селин Дион обяви в петък, че отменя
Коментари Харесай

Селин Дион отмени концертите си за 2023-2024 г. заради нелечимо неврологично състояние

Канадската поп певица Селин Дион разгласи в петък, че анулира европейската част от международното си турне, планувано да бъде възобновено това лято, заради, което затруднява осъществяването ѝ.

Съобщението идва четири месеца откакто 55-годишната певица сподели, че е диагностицирана с рядко неврологично разстройство, наречено синдром на схванатия човек (SPS), което предизвиква мускулни конвулсии. По това време разстройството я принуди да отсрочи някои европейски концерти от нейното Courage World Tour. " Много скърбя, че ви отчайвам за следващ път ", написа в Instagram певицата. " Работя в действителност интензивно, с цел да възвърна силата си, само че турнетата могат да бъдат доста сложни, даже когато си на 100%. Въпреки че това разрушава сърцето ми, най-добре е да отменим всичко, до момента в който в действителност не съм подготвена да се върна на сцената. Няма да се отхвърлям... и нямам самообладание да ви видя още веднъж! "

Европейската част от турнето се състоеше от 42 концерта в седем града от края на август до началото на октомври и още 17 града напролет на 2024 година Дион сподели, че притежателите на билети ще получат назад парите си.

Синдромът на вдървен човек предизвиква мускулна вдървеност и нараснала сензитивност към тон, досег и прочувствени тласъци, които могат да провокират конвулсии. Това накара многократната носителка на " Грами " да отсрочи установяването си през октомври 2021 година в Лас Вегас за непрекъснати концерти в града.

Турнето - първото й в Съединените щати от 10 години насам - стартира в град Квебек през септември 2019 година То беше съпроводено от издаването на последния й албум " Courage ". Певицата сподели, че заглавието на албума е въодушевено от гибелта през 2016 година от рак на гърлото на нейния брачен партньор и управител Рене Анжелил.

През декември 2022 година френско-канадската певица разгласява прочувствено видео в Instagram, с цел да каже положението " не ми разрешава да употребявам гласните си струни, с цел да пея по метода, по който съм привикнала ". Световното турне Courage стартира през 2019 година и Дион изнесе 52 концерта, преди пандемията Covid-19 да сложи останалите в изчакване. По-късно тя анулира датите в Северна Америка заради здравословни проблеми и отсрочи европейската част от турнето. В петък тези забавени европейски представления бяха напълно анулирани, в това число датите в Лондон, Дъблин, Париж, Берлин, Амстердам, Стокхолм и Цюрих.

Това трябваше да бъде първото световно концертно турне на Дион от десетилетие и първото без Рене Анжелил.

Необичайните пози, постоянно прегърбени и сковани, са присъщи за положението. Хората със SPS могат да бъдат прекомерно повредени, с цел да се движат или се опасяват да изоставен къщата, тъй като уличните шумове, като неочакваният тон на клаксон, могат да провокират конвулсии и рухвания.

Повечето страдащи от SPS имат чести рухвания и защото им липсват естествените защитни рефлекси и пострадванията могат да бъдат тежки.

Въпреки че няма лек за SPS, има терапия - в това число медикаменти срещу тревога и мускулни релаксанти - които могат да забавят прогресията му, напомня Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР