Канадската минна компания Eldorado Gold рестартира разработването на своя дълго

...
Канадската минна компания Eldorado Gold рестартира разработването на своя дълго
Коментари Харесай

Рудник в Халкидики превръща Гърция в третия най-голям производител на злато в Европа и осигурява 5000 нови работни места

Канадската минна компания Eldorado Gold рестартира създаването на своя дълго отлаган план в златно-медното порфирно находище Skouries, ситуирано на полуостров Халкидики в Северна Гърция. Припомняме, че конгломератът осигури 680 милиона евро за финансиране на плана през април.

Строителните работи започнаха през 2017 година и са приключени до 50% с инвестиция на стойност 550 милиона щатски $. В следствие активността беше спряна поради закъснение от страна на държавното управление при издаването на разрешителни и броженията на локалното население. Ще бъдат нужни още 845 милиона вложения за довеждане докрай на работата в Skouries.

Националната банка на Гърция и Piraeus Bank са водещите уредници на оборудването, които съгласно Eldorado Gold ще обезпечи 80% от предстоящото бъдещо финансиране, належащо за довеждане докрай на плана, който е почти на половина издигнат, написа.

Мината има ресурси от 3,7 милиона унции злато и 1,7 милиарда паунда мед

Плановете са в от нея да се добиват 140 000 унции злато и 67 милиона фунта мед годишно в идващите към 20 години.
 Находището Skouries, ситуирано на полуостров Халкидики в Северна Гърция
Източник:

Находището Skouries, ситуирано на полуостров Халкидики в Северна Гърция

Христос Баласкас, ръководещ шеф на Eldorado Гърция и вицепрезидент за Гърция, означи, че комбинираната употреба на всички минни полета в Касандра ще направи Гърция третият по величина производител на злато в Европа с годишно произвеждане от 215 000 унции след Швеция (260 421) и Финландия (247 560).

Завършването на работите ще изисква нови вложения на стойност 1,9 милиарда евро и ще създаде експорт на стойност 11 милиарда евро, обществени доходи от към 2 милиарда евро, 5000 нови работни места и екологични вложения на стойност 120 милиона евро.
 Почти 6000% скок на износа на съветско злато към ОАЕ
Почти 6000% скок на износа на съветско злато към ОАЕ

Намира ли си през Емирствата път към западните пазари?

Очакванията са в рудникът да стартира произвеждане до края на 2025 година, началото на 2026 година

Възраженията 

По-голямата част от локалното население се опълчи на плана, базирайки се на голямо влияние върху околната среда, водещо до цялостното заличаване на туризма и селското стопанство в региона (тези промишлености съставляват съвсем цялата финансова активност в района). Местното население показва през годините, даже затваря националните пътища, само че строителството към момента продължава.

През 2017 година Eldorado Gold замрази вложенията в златната мина Skouries, заемайки твърда позиция в дългогодишната си борба с тогавашното държавно управление на СИРИЗА. Тогава компанията разгласи, че ще преоцени своята инвестиция в плана след утвърждение и приемане на нужните разрешителни.
 Dundee Precious Metals търси нови 24 000 унции злато в мината
Dundee Precious Metals търси нови 24 000 унции злато в мината " Челопеч "

Канадската компания ще изхарчи до $6 милиона за проучвателна активност

Консервативното държавно управление, което встъпи в служба през 2019 година, искаше спрялата инвестиция да бъде съживена.

Премиерът Кириакос Мицотакис сподели, че инвестицията ще бъде приключена, само че " без никакви заобиколки " във връзка с опазването на околната среда, с цел да успокои терзанията на своите критици.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР