Канадска психоложка твърди, че вярата в Дядо Коледа е много

...
Канадска психоложка твърди, че вярата в Дядо Коледа е много
Коментари Харесай

Разказите за Дядо Коледа са полезни за психиката на децата

Канадска психоложка твърди, че вярата в Дядо Коледа е доста значима за психологичното здраве на децата, заяви в. " Дейли мейл ".

Коледа е време за магии, изключително за децата. Между украсата на дома и въпросите за Дядо Коледа обаче, родителите постоянно се чудят до каква степен това чудо зависи от тях. Повечето не знаят дали да предизвикват наследниците си да мислят, че Добрият дъртак в действителност съществува и какви може да са последствията от лъжите. Притесняват се и от мисълта, че скоро децата ще научат истината.

Снимка: iStock

Кристен Дънфийлд от университета Конкордия изясни, че е най-добре родителите да поддържат децата си, до момента в който те самите схванат каква е истината. Когато това стане, реакцията им няма да е толкоз страшна.

Изследвания в региона на развойната логика на психиката демонстрират, че вярата в такива измислици освен че не е нездравословна, само че е и потребна за децата, като се стартира от упражняването на различното мислене, което е толкоз значимо за иновативността, и се стигне до подкрепяне на прочувственото развиване.

Снимка: btvnovinite.bg

Повечето деца през избран интервал имат вяра в Дядо Коледа. Спират нормално към 8-годишна възраст. Макар и доста родители да се боят от този преход, той е неизменима част от порастването. Дядо Коледа е комбинация от действителност и чудо.

С времето мисленето на децата се развива до такава степен, че да схващат какъв брой невъзможни са нещата, които прави. Това осъзнаване личи в задаваните от тях въпроси. Докато дребните питат къде живее, огромните се чудят по какъв начин обикаля света за една нощ.

Снимка: iStock

Осъзнаването какво тъкмо съставляват тези въпроси – демонстрация на когнитивно развиване, понижава напрежението за доста родители. Ако желаете детето да продължи да има вяра в небивалица, можете да дадете някакво задоволително пояснение.

Ако желаете то да води диалога, можете да върнете въпроса и да го накарате да се замисли. Ако желаете детето да навлезе по-бързо в света на възрастните, отговорът може да е обезкуражаващ.

Снимка: iStock

Що се отнася до детската реакция на лъжите, нормално тя е напълно спокойна. Една такава неистина не може да провокира непоправими вреди. Децата схващат истината за Дядо Коледа най-често по времето, когато стартират да осъзнават, че в живота някои неща се прикриват с положителни планове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР