Канадска гражданка от руски произход, задържана в САЩ, се е

...
Канадска гражданка от руски произход, задържана в САЩ, се е
Коментари Харесай

Канадска гражданка: Прехвърлях контрабандно части за дронове за руската армия

Канадска гражданка от съветски генезис, арестувана в Съединени американски щати, се е признала за отговорна в контрабанда на глобена електроника за Русия, заяви Укринформ като се базира на канадската телевизия Си Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12648
" Канадка от съветски генезис се призна за отговорна за ролята си в многомилионна скица за изпращане на електроника в Русия за военна приложимост във войната против Украйна ", се споделя в обявата.

32-годишната Кристина Пузирьова бе задържана по-рано тази година в Манхатън. Тя призна, че е улеснила прехвърлянето на части за безпилотни летателни апарати (дронове) и управляеми ракети към Русия в нарушаване на глобите.

Според американските правоприлагащи органи Пузирьова е работила дружно със брачна половинка си Николай Голцев, както и с жителя на Русия и Таджикстан  Салимджон Насриддинов, които също са били задържани, само че към момента не са се признали за отговорни.

Пузирьова, която живеела в Монреал, получила на домашния си адрес над 150 пакета от разнообразни американски компании. Някои от получените от нея елементи по-късно са открити в съветски оръжия, унищожени в Украйна.

" Като цяло схемата е почнала през януари 2022 година и в последна сметка е включвала повече от 300 противозаконни колета на стойност почти 10 млн. щатски $ ", уточни Си Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР