Канадката Лоранс Сен-Жермен поднесе една от големите изненади на световното

...
Канадката Лоранс Сен-Жермен поднесе една от големите изненади на световното
Коментари Харесай

Канадка спря Микаела Шифрин и взе титлата в слалома

Канадката Лоранс Сен-Жермен сервира една от огромните изненади на международното състезание по ски алпийски дисциплини и завоюва купата в слалома. Тя спря по пътя към пета купа в дисциплината.

Сен-Жермен беше трета след първия манш, изоставайки с 61 стотни зад Шифрин. Тя обаче направи ужасно второ втурване тъкмо за 50 секунди. В сумарното време тя приключи с 57 стотни пред американката.

Титлата е първа за канадка на международни шампионати от 67 години.

Дотук Сен-Жермен няма победа в Световната купа, като даже няма и подиум в дисциплината, като е влизала 11 пъти в Топ 10.

" Странно е, не го чаках. Бях доста напрегната преди второто тичане и малко ми се гадеше, по-късно започнах, направих дребна неточност, само че продължих да нападам. Питах се къде да застана за второто място на подиума, само че в последна сметка се оказах в средата ", сподели след финала шампионката.

Бронзовият орден остана за Лена Дюр от Германия. В неделя международното приключва с мъжкия слалом, в който има и българско присъединяване, като най-големите очаквания са свързани с Алберт Попов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР