Канадецът Денис Шаповалов се класира за втори път в кариерата

...
Канадецът Денис Шаповалов се класира за втори път в кариерата
Коментари Харесай

Шаповалов ще играе втори полуфинал в кариерата си

Канадецът Денис Шаповалов се класира за повторно в кариерата си на полуфинал в шампионати на АТП, откакто победи американеца Тейлър Фриц със 7:5, 6:4. Той ще играе против спечелилия от мача сред Хьон Чун и Франсес Тиафо, а в другия полуфинал ще се срещнат Петер Гойовчик и Стийв Джонсън.
" Играх доста добре. Чувствах се чудесно още по време на загрявката, а ретурът ми проработи съвършено в мача ", сподели Шаповалов.

Канадецът, който е 46-и в света, ще опита да стане едвам седмият тенисист през това хилядолетие с купа от АТП на 18-годишна възраст. Най-младият с сходно достижение е Кей Нишикори, който беше на 18 години, 1 месец и 19 дни, когато завоюва точно в Делрей Бийч. Шаповалов пък дойде във Флорида без две следващи победи от 2017-а насам.

" Има доста млади момчета и усещам шампионата като младежки. С тях се разбирам прелестно и считам, че ние сме идната генерация. Следващата епоха в тениса. Скоро ще започнете да виждате още повече младежи и още повече изненадващи резултата ", добави Шаповалов. Шаповалов избави двата шанса за пробив на Фриц и затвори мача след час и 18 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР