Канадец е признат за виновен по четири обвинения в убийство

...
Канадец е признат за виновен по четири обвинения в убийство
Коментари Харесай

Канадец, осъден за убийство за убийството на 4 членове на мюсюлманско семейство с пикапа си

Канадец е приет за отговорен по четири обвинявания в ликвидиране от първа степен за съзнателно потребление на неговия пикап да убие четирима членове на мюсюлманско семейство преди две години

От Асошиейтед прес, 16 ноември 2023 година, 15:35 ч.

УИНДЗОР, Онтарио -- Намерен е канадец отговорен в четвъртък по четири обвинявания в ликвидиране от първа степен за това, че съзнателно е употребявал пикапа си, с цел да убие четирима членове на мюсюлманско семейство преди две години., 22, отговорен по едно обвиняване в опит за ликвидиране за пострадване на пети член на фамилията при случая в Лондон, Онтарио. гледаше право напред, когато присъдата беше произнесена, откакто правосъдните заседатели обсъждаха към пет часа. Членове на мюсюлманската общественост прегърнаха родственици на жертвите в правосъдната зала.

Прокурорите настояват, че Велтман преднамерено е блъснал камиона си в семейство Афзал, до момента в който са били на разходка на 6 юни 2021 година, с цел да сплаши мюсюлманите да изоставен Канада. Защитата се опита да потвърди, че той не носи наказателна отговорност заради психологичните си проблеми.

Убитите са Салман Афзал, 46 г.; брачната половинка му Мадиха Салман, 44 г.; тяхната 15-годишна щерка Юмна; и 74-годишната баба Талат Афзаал. 9-годишният наследник на двойката беше тежко ранен.

Делото, което журито гледа повече от два месеца, беше първото, в което канадските закони за тероризма бяха изправени пред правосъдни заседатели в развой за ликвидиране първа степен.

Прокурорът Фрейзър Бол твърди в заключителните си причини тази седмица, че доказателствата демонстрират, че Велтман е възнамерявал нападението в продължение на месеци, отбелязвайки, че е купил огромен пикап на заем малко преди този момент и е сложил тежка защитна решетка върху него.

Бол сподели, че Велтман желае да изпрати известие до мюсюлманите в Канада, че ще бъдат убити като семейство Афзаал, в случай че не изоставен страната. Той сподели, че Велтман също е желал да въодушеви други бели националисти да извършат насилствени офанзиви.

Сред доказателствата, показани по време на процеса, е видео на Велтман, който споделя на детектив, че нападението му е стимулиран от бели националистически убеждения. Съдебните заседатели също чуха свидетелски показания, че Велтман е написал манифест в седмиците преди нападението, описвайки себе си като бял националист.

Адвокатът на отбраната Кристофър Хикс се аргументира против ликвидиране от първа степен присъда, казвайки, че Велтман има няколко психологични разстройства, в това число тежка меланхолия, разстройство от аутистичния набор и обсесивно-компулсивно разстройство, и че е погълнал вълшебен гъби два дни преди офанзивата.

Той сподели, че държанието на Велтман по време на офанзивата показва „ приповдигнато “ и „ непредсказуемо “ държание.

Съдебен психиатър, извикан от отбраната, свидетелства, че Велтман в действителност има проблеми с психологичното здраве, само че сподели, че не дава отговор на условията да бъде считан за ненаказателно виновен заради психологично разстройство.

По време на процеса Велтман свидетелства, че е бил повлиян от писанията на въоръжен мъж, който е направил всеобщите убийства през 2019 година на 51 мюсюлмански богомолци в две джамии в Нова Зеландия.

Той сподели на правосъдните заседатели, че е обмислял да употребява своя пикап за нахлуване и е потърсил онлайн информация за това какво се случва, когато пешеходци бъдат блъснати от коли с друга скорост.

Той сподели на журито, че е изпитал „ предпочитание “ да удари фамилията, когато ги е видял да вървят по тротоара, като сподели, че е схванал, че са мюсюлмани по облеклата, които носят.

Важни истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР