Канада възнамерява да отпусне над 2 милиарда долара на Румъния

...
Канада възнамерява да отпусне над 2 милиарда долара на Румъния
Коментари Харесай

Канада финансира с над 2 млрд. долара ядрената енергетика в Румъния

Канада има намерение да отпусне над 2 милиарда $ на Румъния за построяването на два нуклеарни реактора. Това се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на канадското държавно управление.

По-специално се показва, че Канада възнамерява да „ поддържа енергийната сигурност на Румъния и дейностите ѝ в региона на климата “, като отпусне 2,2 милиарда $ на румънската компания Nuclearelectrica, националният оператор на атомната електроцентрала „ Черна вода “.

„ Експортното финансиране в поддръжка на нашите румънски сътрудници ще помогне за основаването на нови работни места и икономическа активност в Канада. Новите реактори ще употребяват канадската технология Candu, с цел да обезпечат чисто и надеждно електричество на общностите, подкрепяйки уговорката на Канада към европейската енергийна сигурност. Ядреният опит на Канада ще продължи да играят значима роля в подпомагането на света да редуцира пътя към чисто и несъмнено енергийно бъдеще “, сподели министърът на енергетиката и естествените запаси на страната Джонатан Уилкинсън, представен в известието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР