Канада триумфира в отборната надпревара в тениса АТП Къп и

...
Канада триумфира в отборната надпревара в тениса АТП Къп и
Коментари Харесай

Канада заслужи АТП Къп

Канада победи в отборната конкуренция в тениса АТП Къп и стана третият притежател на трофея след Сърбия (2020 г.) и Русия (2021). На финала в Сидни " кленовите листа " пречупиха Испания с 2:0 победи. Изковаха ги Феликс Ожие-Алиасим (№11 в света) и Денис Шаповалов (№14), като двамата не изгубиха даже сет. В първия мач Шаповалов надделя Пабло Кареньо Буста (№20) с 6:4, 6:3, а в мача на първите ракети Ожие-Алиасим се разправи с Роберто Баутиста Агут (№19) със 7:6 (3), 6:3.

Така Канада си отмъсти на Испания за изгубения край за Купа " Дейвис " преди 3 години, когато бе в същия състав, само че за противника игра огромният Рафаел Надал.

Канада в действителност разумно завоюва шампионата - това бе един от двата отбора с най-високи места в ранкинга на двамата играчи на сингъл. Испанците също бяха от тимовете със стабилен " двоен гръбнак " в конкуренцията.

Друг подобен бе Италия с Матео Беретини (№7) и Яник Синер (№10), само че за отпадането на този тим в групите се погрижи Русия - първенец за 2021 година, който обаче отпадна на 1/2-финала от Канада с 1:2 след загуба на двойки и на Роман Сафиулин (№167), който размени Андрей Рубльов (№5), контузил се преди шампионата.

Испания пък загуби втори край в шампионата след 2020 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР