Канада спечели АТР Сup 2022, след като победи с 2:0

...
Канада спечели АТР Сup 2022, след като победи с 2:0
Коментари Харесай

Канада спечели АТР Сup 2022

Канада завоюва АТР Сup 2022, откакто победи с 2:0 Испания във финала на шампионата в Сидни. Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим демонстрираха, че се намират в отлична форма и завоюваха на сингъл надлежно против Пабло Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут и обезсмислиха мача на двойки.

Канада стартира конкуренцията по разочароващ метод, като загуби първите си четири мача, само че след въртележка в групата и възстановяване на резултатите, отборът се класира за полуфиналите, където през вчерашния ден в профил миналогодишните първенци Русия с 2-1. Във финала през днешния ден Шаповалов бе съвсем непогрешим при успеха си над Кареньо Буста с 6-4, 6-3 за час и 38 минути игра. Испанецът не бе изгубил сет в досегашните си четири мача на сингъл тази седмица, само че нямаше отговор на солидната и нападателна игра на Шаповалов. В конфликта на първите ракети на двата тима Оже-Алиасим надделя Баутиста Агут, който също бе с баланс 4-0 досега, със 7-6(3), 6-3.

" Емоциите са невероятни. Няма по-добро чувство от успеха. Оставихме всичко на корта. Бяхме в тежка обстановка, загубихме първите си четири мача, само че не спряхме да имаме вяра. Мисля, че това е доста значимо. Вярваме си безусловно ", разяснява Оже-Алиасим след триумфа.

По този метод Канада завоюва третото издание на АТП Къп, а Испания губи втори край след провалянето си от Сърбия през 2020.
 Симона Халеп с купа №22 в шампионатите на WTA
Симона Халеп с купа №22 в шампионатите на WTA

Спечели шампионата в Мелбърн
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР