Канада ще улесни достъпа до канадско гражданство за постоянно пребиваващите

...
Канада ще улесни достъпа до канадско гражданство за постоянно пребиваващите
Коментари Харесай

Канада ще улесни получаването на гражданство за постоянно пребиваващите

Канада ще улесни достъпа до канадско поданство за непрекъснато пребиваващите в страната с корекция в закона за имиграцията, която следва да влезе в действие на 11 октомври, заяви канадското държавно управление.


Промените плануват понижаване на времето на наложителен престой на канадска територия, с цел да има право човек да изиска поданство, както и опция това да важи и за престоя на краткотрайно пребиваващи, да вземем за пример задгранични студенти.

В настоящия си тип законът постанова на непрекъснато пребиваващите да са живели на територията на страната четири поредни години от шестте, след които имат право да подават документи за поданство. Сега с измененията този период пада на три поредни години от общо пет, с цел да могат да получат канадски паспорт. За този интервал непрекъснато пребиваващите би трябвало да са подавали и данъчни заявления за приходите.

„ Целта на тези промени е да се отстранен рестриктивните мерки и пречките пред хората със статут на непрекъснато пребиваващи да получат поданство “, изясни министърът по имиграционните въпроси Ахмед Хюсен. Той посочи, че държавното управление желае всички непрекъснато пребиваващи в Канада да станат канадски жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР