Канада ще привлича дигитални номади със специфичен набор от умения,

...
Канада ще привлича дигитални номади със специфичен набор от умения,
Коментари Харесай

Канада ще привлича дигитални номади с нова стратегия

Канада ще притегля цифрови номади със характерен набор от умения, които да създадат страната собствен дом, посредством нова самодейност. В момента отдалечените чиновници с задграничен шеф могат да влязат в Канада със статут на клиент за интервал до шест месеца. В бъдеще страната ще обмисли въвеждането на спомагателни политики за привличане на цифрови служащи, съгласно канадското държавно управление, представено от Travel + Leisure.

Решението да се популяризира като идеално място за цифрови номади е част от цялостната тактика на Канада за привличане на софтуерни гении. Властите чакат тези квалифицирани чиновници по-късно да потърсят работа за канадски компании.

Ние сме въодушевени от амбициозните цели, които сме си сложили в региона на имиграцията, тъй като те не се отнасят единствено до цифри – те са стратегически “, сподели министърът на жителите, бежанците и имиграцията Шон Фрейзър.

" С първата по рода си тактика за привличане на имиграционни механически гении, ние се насочваме към новодошлите, които могат да оказват помощ за одобряването на Канада като международен водач в разнообразни нововъзникващи технологии ", добави той.

В допълнение към опитите си да притегли цифрови номади, Канада улеснява достъпа на квалифицирани служащи от Съединените щати. Одобрените по новата стратегия претенденти ще получат позволение за работа със период до три години.

Канада ще се стреми да се разпространява като дестинация за квалифицирани служащи и посредством възстановяване на съществуващи визови стратегии, като да вземем за пример SUV. Програмата обезпечава път към непрекъснато престояване на задгранични бизнесмени, които получат поддръжката на избран канадски фонд за рисков капитал, организация на благ вложители или бизнес развъдник.

Канада не е единствената страна, която приветства цифровите номади. Много страни по света ги посрещат с отворени прегръдки, в това число Литва и Коста Рика.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР