Канада ще осигури над 40 милиона канадски долара на ръководена

...
Канада ще осигури над 40 милиона канадски долара на ръководена
Коментари Харесай

Канада осигури милиони за закупуване на 800 000 снаряда за Украйна

Канада ще обезпечи над 40 милиона канадски $ на ръководена от Чехия самодейност, за закупуване на 800 000 артилерийски снаряда за Украйна от страни от третия свят, заяви министърът на защитата Бил Блеър през днешния ден.

Канадският принос ще помогне за доставянето на няколко хиляди снаряда тежки муниции, разгласи той в изказване. Допълнително, Канада ще подари на Киев устройства за нощно виждане на стойност 7.5 милиона канадски $.

Ангажиментът за закупуването на снаряди е част от съглашение за защита, което Канада подписа предишния месец с Чешката република. По това време Отава още не беше съобщила точна информация за своя принос.

Инициативата е осигурила нужните средства с принос от 18 страни, добави чешкият президент Петр Павел на 7 март.

Припомняме, че Канада към този момент обезпечи почти 40 000 патрона 155 мм артилерийски муниции на Украйна, доставени както от личните ѝ ресурси, по този начин и посредством покупки от държавното управление на Съединени американски щати.

Откакто Русия нахлу през февруари 2022 година, Канада е предоставила 4 милиарда канадски $ военна помощ на Украйна, в това число гаубици, съществени бойни танкове и бронирани бойни транспортни средства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР