Канада се опасява, че в Украйна може да избухне въоръжен

...
Канада се опасява, че в Украйна може да избухне въоръжен
Коментари Харесай

Канада се опасява от въоръжен конфликт в Украйна

Канада се притеснява, че в Украйна може да избухне въоръжен спор и работи със съдружници, с цел да покаже на Русия, че всякаква по-нататъшна експанзия против Киев е неприемлива, съобщи министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън към този момент съобщи, че Русия може без предизвестие да стартира нова офанзива против Украйна.

Москва разположи военна техника и десетки хиляди военни покрай границата с някогашната руска република, само че отхвърля да възнамерява инвазия и хвърля върху Запада виновността за усилването на напрежението.

В Канада живее доста малцинство от украински генезис, което има политическо въздействие.

Отава зае твърда линия във връзка с Русия след анексията на Крим през 2014 година. Канада и съдружниците ѝ са подготвени за "дипломатически отговори, наказания, цялостна преса на интернационалната сцена ", акцентира Трюдо на конференция. Канадски войски са ситуирани в Латвия като част от задачата на НАТО и министър председателят съобщи, че те "продължават значимата работа, която НАТО прави, с цел да отбрани източния си фронт ".

От 2015 година в Западна Украйна се намира 200-членна канадска подготвителна задача. Канадската външна министърка Мелани Жоли съобщи през вчерашния ден, че Канада ще вземе решение за подобаващия миг да достави военна техника на Украйна.

Днес Трюдо избегна въпроса за изпращане на отбранителни оръжия, като съобщи, че решението "ще се основава на това какво е най-хубаво за народа на Украйна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР