Канада се класира за полуфинал на Световното първенство по хокей

...
Канада се класира за полуфинал на Световното първенство по хокей
Коментари Харесай

Канада се класира за полуфинал на Световното за младежи

Канада се класира за полуфинал на Световното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години, откакто разгроми Словакия с 6:1 (1:0, 4:0, 1:1). Два гола за Кленовите листа вкара капитанът Барет Хейтън, а също по този начин добави и една асистенция.

Гол и пас записа в персоналната си сметка Алексис Лафрен. Центърът на Канада Нолан Фуут пък беше отхвърлен още в самото начало на мача с цялостна дисквалификация за удар с глава в главата на съперник и го грози изваждане от всички мачове до края на шампионата. Но все пак канадцигте нямаха проблеми и изключително през втората третина преобладаваха по всички линии на полето.

Техен противник ще бъде Русия, която се оправи с 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) с Швейцария. Два гола за Сборная вкара Дмитрий Воронков, който откри резултата в 1:12 минута на втората част при числено предимство. След това отново той и още веднъж при числено предимство за 3:1 минута и 47 преди края на частта. Гаетан Жобен изравни за швейцарците за 1:1 в 27-ата минута, само че Александър Хованов се разписа за 2:1. През третата част Швейцария опита напън първоначално и в края, само че по този начин и не стигна до втори гол.

Двата тима към този момент се срещнаха в предварителната група, а Русия изненадващо размаза Канада с 6:0.

В мача за 9-ото място Германия разгроми Казахстан с 4:0 (0:0, 2:0, 2:0). Германците демонстрираха сериозна екипност и вкараха четирите си гола посредством разнообразни нападателни тройки. Лукас Райхел откри в 21:21 минута, 10 минути по-късно Луис Бруне удвои. В 41:08 Джон Петерка повиши на 3:0, този път след пас на Райхел, а крайното 4:0 фиксира Доминик Бок след втората асистенция в мача на Тим Шутце. Другите два четвъртфинала ще се състоят по-късно през днешния ден и ще опълчват САЩ-Финландия и Швеция- Чехия. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР