Канада се класира за първи път в историята си за

...
Канада се класира за първи път в историята си за
Коментари Харесай

Канада се класира за първи път в историята си за финала на турнира Били Джийн Кинг Къп

Канада се класира за първи път в историята си за финала на шампионата " Били Джийн Къп ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за дами.

В Севиля Лейла Фернандес, Марина Стакусич, Ребека Марино, Южени Бушар и Габриела Дабровски изиграха страховит дуел и отстраниха 11-кратния първенец Чехия с 2:1 победи.

В разногласието за купата канадките ще се изправят против четирикратния първенец Италия, който победи Словения с 2:0, с цел да стигне до първия си край от 2013 година насам.

" Просто съм във екстаз. Изключително съм горда от нашия екипен дух и старания. Това беше една от най-трудните ни срещи, тъй като играехме против едни от най-хубавите тенисистки и против най-хубавия тим в света. Беше толкоз тежък тест за нас, само че бяхме супер разчувствани, стимулирани и искахме да се оправим. Сега нямам самообладание за финала против Италия ", разяснява Лейла Фернандес.

Канадката се наслаждения на една незабравима вечер, която приключи с триумфа й в решителнта среща на двойки дружно с Дабровски против седемкратните шампионки от Големия шлем Барбора Крейчикова и Катержина Синиакова със 7:5, 7:6(3) за 1:49 час.

21-годишната Фернандес прекара общо три часа и 51 минути на корта, с цел да продължи впечатляващия си връх в шампионата до 15 победи в 16 мача. Тя също даде вяра на своя отбор, изравнявайки на 1-1 след победа над международната номер 8 Маркета Вондроушова с 6:2, 2:6, 6:3, нейната първа над състезател от топ 10 от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година.

В първия сингъл Крейчикова завоюва против тинейджърката Стакусич с 6:2, 6:1 за 83 минути, само че по-късно канадките стигнаха до поврат и не престават на финала.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР