Канада предостави на Украйна1,5 милиарда щатски долара, които ще бъдат

...
Канада предостави на Украйна1,5 милиарда щатски долара, които ще бъдат
Коментари Харесай

Канада предостави 1,5 милиарда щатски долара на Украйна

„ Канада даде на Украйна 1,5 милиарда щатски $ , които ще бъдат употребявани за финансиране на бюджетния недостиг, в това число за обществено подкрепяне “.

Това написа украинският министър председател Денис Шмигал в обществената мрежа X, съобщи Дарикнюз.бг.

Според Шмигал от началото на пълномащабната инвазия на Русия Канада е отпуснала на Украйна финансова помощ в размер на съвсем 5,19 милиарда $.

" Благодарни сме на канадския народ и държавно управление, които остават наши надеждни съдружници в тези сложни времена ", написа украинският министър-председател.

По-рано Канада даде обещание близо 30 млн. $ за самодейността на Чешката република за доставяне на Украйна с артилерийски снаряди, които са извънредно значим капацитет за Украйна, защото страната е изправена пред сериозен дефицит на муниции, а помощта за Киев от Съединени американски щати в размер на 60 милиарда $ остава блокирана в Конгреса.

През март Канада също по този начин публично се причисли към ръководената от Латвия и Англия коалиция на безпилотните самолети, като в допълнение подари на Украйна над 100 профилирани камери за безпилотни самолети канадско произвеждане от L3 Wescam. Преди това канадският министър на защитата Бил Блеър съобщи, че Канада ще достави на Украйна над 800 многоцелеви дрона SkyRanger R70.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР