Канада отпусна 120 милиона канадски долара (около 84,3 милиона евро),

...
Канада отпусна 120 милиона канадски долара (около 84,3 милиона евро),
Коментари Харесай

20 minutes: Канада отдели за Украйна голям заем

Канада отпусна 120 милиона канадски $ (около 84,3 милиона евро), като заем на Киев за поддръжка на украинската стопанска система, написа „ 20 minutes “. В отговор украинският президент Владимир Зеленски изрази насладата си и означи, че „ мощната Украйна – това е ключ към европейската сигурност “.

Страните от НАТО не стопират да демонстрират на Москва, че поддържат Украйна. Така тези дни Канада отпусна 120 милиона канадски $ (около 84,3 милиона евро), под формата на заем за Киев. Както оповестява „ 20 minutes “ те ще отидат за поддръжка на стопанската система на Украйна.

„ Русия се стреми да дестабилизира Украйна, по-специално в икономическо отношение “, сподели канадският министър председател Джъстин Трюдо. Той означи, че този заем ще „ поддържа устойчивостта на украинската стопанска система “. По време на конференция, той изясни, че Украйна сама е поискала подобен заем. Сега Канада и Украйна разискват изискванията на заема и графика за погасяване.

Ръководителят на държавното управление на Канада, наред с другото, за следващ път прикани Русия „ да смекчи обстановката “ и да стигне до логичен разговор.

Президентът на Украйна с наслада описа в Twitter за този заем и съобщи, че „ мощната Украйна е ключът към европейската сигурност “. „ Канада още веднъж демонстрира същински ангажимент към привилегировано партньорство сред нашите две страни “, е споделил Зеленски, представен от „ 20 minutes “.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР