Канада остава една от единствените страни в света, които позволяват

...
Канада остава една от единствените страни в света, които позволяват
Коментари Харесай

Канадският пазар на канабис се бори пет години след легализацията

Канада остава една от единствените страни в света, които разрешават легален и контролиран достъп до марихуана за забавление. Но пет години след легализирането на опиата, промишлеността на канабиса в страната се бори за оцеляване.

Джордж Смитърман си спомня, че е купил първия си легален грам канабис през октомври 2018 година от магазин за туид в Нюфаундленд.

Компанията за канабис нашумя преди две години с подписването на маркетингова договорка с американския рапър Снууп Дог, което по това време беше приветствано като знак за нова зора в промишлеността за марихуана.

Магазинът, спомня си господин Смитърман, беше „ хубав “.

" Не знаех дали съм в спа център или в шоурум за бижута ", сподели той.

Той също по този начин си спомня съпоставянето на продукта, който е купил, против поразителното пространство, от което го е купил – всички артикули с марихуана в Канада се продават в генерични опаковки с елементарна, държавна -издадени етикети.

Все отново това беше вълнуващо време, спомня си господин Смитърман. Дългоочакваната заверка на канабиса в Канада преди малко се трансформира в действителност. Инвестициите се вливаха в чисто нов пазар, който мнозина смятаха, че ще ги направи богати.

Пет години по-късно промишлеността се оправя с стопански битки, надалеч от ентусиазма на тези ранни дни.

Вземете да вземем за пример Aurora Cannabis. Базираният в Алберта производител на канабис – един от най-големите в Канада – разгласи през август, че ще разнообрази своите оферти и ще стартира да продава орхидеи.

Същия месец, друга компания, Canopy Growth, продаде мултимилионната централа в Онтарио, която купи през 2017 година, назад на първичния й притежател, производителя на бонбони Hershey Canada.

И двете компании, дружно с други производители на канабис, също раздадоха розови фишове на хиляди служащи в опит да понижат разноските, защото не престават да генерират малко или никакво облага.

В тайландската „ страна на чудесата на плевелите “ Гласоподавателите на Оклахома споделят „ не “ на канабиса за развлечениеГермания възнамерява да легализира канабиса за забавление

Част от казуса, съгласно специалисти и водачи в промишлеността, е свръхрегулирането на лекарството, защото страната се пробва да тегли деликатно линията сред публичното здраве и построяването на постоянна промишленост за канабис.

Други споделят, че това е просто въпрос на прекалено много играчи и прекалено много произвеждане, което надалеч надвишава търсенето.

И защото Канада е една от единствените страни в света, които федерално разрешават производството и потреблението на канабис за забавление, опциите за локалните производители да вършат пари отвън Канада границите остават доста лимитирани.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР