Канада обяви нова помощ в размер на 650 канадски долара

...
Канада обяви нова помощ в размер на 650 канадски долара
Коментари Харесай

Канада изпраща военна помощ на Украйна в размер на 650 мил. канадски долара

Канада разгласи нова помощ в размер на 650 канадски $ (452 милиона евро) за Украйна, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Помощта бе оповестена по време визитата в Канада на украинския президент Володимир Зеленски.

Пакетът, който ще бъде възложен в границите на три години, включва доставка на 50 единици блиндирана техника и образование на украински водачи с изтребители Ф-16, разгласи канадският министър председател Джъстин Трюдо пред депутатите от канадския парламент, откакто организира диалог с украинския държавен глава.
Зеленски: Канада постоянно е била от светлата страна на историята
Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Канада през днешния ден да остане до неговата страна до успеха. Призивът Зеленски насочи по време на посещаване в канадския парламент, където той приказва пред парламентаристите, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Москва би трябвало да загуби един път вечно. И тя ще загуби ", акцентира Зеленски.

Той добави, че Канада постоянно е била от " светлана страна на историята " в предишни войни и уточни, че е помогнала за спасяването на хиляди човешки животи в тази война със своята помощ.

Зеленски също по този начин благодари на канадците за финансовата поддръжка за Украйна и за приютяването на украински бежанци. На няколко пъти той бе приветстван от парламентаристите, които станаха на крайници.

Това е първата аудиенция на Зеленски в Канада, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 г. Днес Трюдо напомни, че Канада е предоставила близо 9 милиарда канадски $ на Украйна (6,7 милиарда долара) по формата на военна, финансова и филантропична помощ.

След Отава Зеленски ще посети Торонто за среща с предприемачи и с локалната украинска общественост. В Канада живеят към 1,4 милиона души от украинско родословие, което е близо 4% от популацията. Над 175 000 украинци дойдоха в Канада от началото на войната в Украйна. Допълнително 700 000 украинци получиха утвърждение да го създадат също в границите на канадска самодейност за краткотрайно пренастаняване на бягащите от войната. Тя планува и издаване на позволение за работа за три години, пътища за приемане на позволение за непрекъснато престояване и даже поданство.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР