Канада обяви нов пакет военна помощ за Украйна, съобщава Ройтерс.Той

...
Канада обяви нов пакет военна помощ за Украйна, съобщава Ройтерс.Той
Коментари Харесай

Канада изпраща снайпери, радиостанции и боеприпаси на Украйна

Канада разгласи нов пакет военна помощ за Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Той ще бъде в размер на 39 милиона канадски долара (28,9 милиона долара) и ще включва 40 снайперски пушки, 16 радиостанции и подаяние за фонд на НАТО в помощ на Киев във войната му против Русия.

Последният пакет военна помощ, който включва и боеприпаси за пушките, беше разгласен от министъра на защитата Анита Ананд във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия, където представители на защитата на НАТО се срещат, с цел да обсъдят нови военни доставки за Украйна.

Пушките и боеприпасите ще бъдат доставени от основаната в Канада Prairie Gun Works, а радиостанциите ще бъдат обезпечени от L3Harris Technologies.

Приносът към фонда на НАТО в размер на към 34,6 милиона канадски $ ще помогне да се обезпечат доставки на гориво и други активи за Украйна.

" Даренията и поддръжката, оповестени от Канада през днешния ден, ще помогнат да се подсигурява, че Украйна има нужното, с цел да отбрани своя суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност ", съобщи Ананд.

Канада е измежду най-верните поддръжници на Киев и досега му е предоставила поддръжка на стойност милиарди долари, в това число над 1 милиард канадски $ военна помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР