Канада обяви, че подкрепя плановете на Финландия и Швеция за

...
Канада обяви, че подкрепя плановете на Финландия и Швеция за
Коментари Харесай

Канада подкрепя присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

Канада разгласи, че поддържа проектите на Финландия и Швеция за присъединение към НАТО на фона на съветската война в Украйна , оповестява Асошиейтед прес.

Мелани Джоли, министър на външните работи на Канада, приказва в понеделник в Брюксел преди срещата с висшия посланик на Европейския съюз Жозеп Борел.

Джоли съобщи, че Канада поддържа " бързо присъединение " на двете страни . " Нашата цел е да бъдем измежду първите страни, които могат да ратифицират присъединението на Швеция и Финландия. Този развой в предишното е лишил осем месеца до една година. ", добави тя.

Предвид рецесията със сигурността, провокирана от войната и евентуалната опасност за Финландия и Швеция, страните от НАТО се стремят да работят бързо, в случай че двойката народи публично кандидатства, което към момента не са създали.

Запитана дали Канада би била за присъединението на Украйна към военния съюз, Джоли сподели, че страната й поддържа " политика на отворени порти ", само че не утвърди сходен ход, който на този стадий е нереалистичен, защото ще изисква съдружниците да се намесват военни в раздраната от война страна.
 Швеция и Финландия вземат решение за НАТО тази седмица
Швеция и Финландия вземат решение за НАТО тази седмица

Подкрепата в Швеция обаче към момента е под въпрос
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР