Канада обмисля изпращането на танкове Леопард 2 в Украйна, но

...
Канада обмисля изпращането на танкове Леопард 2 в Украйна, но
Коментари Харесай

Канада обмисля изпращането на танкове за Украйна

Канада обмисля изпращането на танкове " Леопард 2 " в Украйна, само че към момента се изследва точният брой, който може да бъде дарен.

След като Германия се отхвърли от опасенията си относно доставката на тежко военно съоръжение за Украйна, страните от НАТО се координират между тях по отношение на съответния брой танкове, които всяка страна може да даде.

Кралските канадски военновъздушни сили биха могли, в случай че е належащо, да употребяват своите транспортни самолети C-17, с цел да реалокират танковете в Полша, откъдето бронираните машини да бъдат превозени до Украйна. Това съобщи канадското издание Ottawa Citizen, базирайки се на източници от канадската войска.

Изданието цитира и премиера Джъстин Трюдо, който в сряда, 25 януари, на въпрос за танковете отговори, че за момента няма какво да заяви, само че се надява в идващите дни да има повече какво да показа по този въпрос. 

Според военни Канада може да даде най-малко 10 танка Leopard 2, написа изданието и прецизира, че канадските въоръжени сили разполагат със 112 " Леопард 2 ", главно във военната база Едмънтън.

Канадското държавно управление до момента е предоставило на Украйна 5 милиарда $ за филантропична помощ и оръжия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР