Канада нанесе тежко поражение на България с 3:0 (25-21, 25-17,

...
Канада нанесе тежко поражение на България с 3:0 (25-21, 25-17,
Коментари Харесай

Канада сложи край на олимпийската мечта за волейболните национали

Канада нанесе тежко проваляне на България с 3:0 (25-21, 25-17, 25-18) в среща от Група С на олимпийския квалификационен шампионат в Сиан. Четвъртата загуба на " трикольорите " в Китай постави завършек на вярата ни за продобиване на една от двете квоти за Игрите в Париж 2024. До края на шампионата ни остават дуели против Мексико и Белгия, които ще бъдат значими за мястото ни в международната класация и спомагателната опция за квота. Към момента сме на 22-та позиция в класирането на Международната федерация по волейбол (FIVB).
Прочетете още
Канадците, които заемат 12-то място в международната класация, изиграха доста мощен мач против нас, изключително на обсада, и записаха четвъртата си победа в Сиан.

Мачът стартира с положително посрещане на Мартин Атанасов и осъществена негова офанзива, а след брейк точка стана 2:0 за нас. Стигна се до 3:2 след пайп на Алекс Николов, само че Канада изравни и даже поведе с 4:5 със мощен сервис, който изпълняваше до този миг.

Грешка на начален удар и обсада на Сеганов върнаха преднината ни при 6:5. Канадците обаче натрупаха задатък от 3 точки (7:10) след дълготрайно разиграване и удар на Соколов в навън. Константинов взе първото си спиране. След него отиграването на Соколов към този момент бе в очертанията на полето, само че и противникът продължи с сполучливите си офанзиви през центъра и не изключително добра работа на нашата обсада, с цел да стане разликата 4 т. (11:15). Българският селекционер взе втори таймаут. Прекъсването повлия и реализирахме две точки, като едната бе от ас на Соколов. Капитанът на България обаче сбърка при идващия си начален удар и прекъсна серията.

Грешка на Шварк ни приближи на 1 точка, а канадският щаб употребява първото си спиране. Грозданов с мощна офанзива през центъра изравни за 18:18, само че Шварк и ас на Демяненко още веднъж изведоха Канада напред. Алекс Николов направи 20-та точка за България, само че противника осъществя 4 следващи точки и стигна до геймбол, пропускайки първата опция с неточност на сервис. Втората обаче бе приключена от Стивън Маар и затвори гейма при 21:25. 

България изиска видео повтаряне за допиране на мрежата, само че такова нямаше и Канада записа първата точка в частта. Соколов с хубава офанзива по диагонала изравни за 2:2. След контра на Шницер, ас на Маар и топка от Николов, която се удари в антената, Канада усили задатъка си на 4 т. (2:6). Аспарухов влезе на мястото на Алекс Николов.

Блокаут на България и разликата стана 5 точки (4:9). Пламен Константинов пусна в игра 16-годишния Симеон Николов, само че Льопки приключи сполучливо идната офанзива и българският щаб трябваше да вземе спиране при пасив от 6 точки.

" Трикольорите " съумяха да пресечен серията на противника, след пас на Симеон Николов към Мартин Атанасов, който технично преодоля тройна обсада против себе си. За страдание, канадският отбор играеше доста по-стабилно и блокадата им спря един път Атанасов и повторно Соколов, правейки преднината им 8 т. (6:14). Българският селекционер взе второ спиране. След него видяхме най-продължително разиграване, което също бе приключено сполучливо от противника, с цел да усили задатъка си на 9 т. Константинов потърси промени, пускайки в игра Илия Петков на мястото на Соколов. Грозданов сбърка идната топка и за първи път преднината на Канада стана двуцифрена (7:17).

Грешките ни на начален удар продължиха и след неопределено осъществяване на Петков изоставането ни бе 11 т. (9:20). Успяхме да го понижим до 6 т. след ас на Симеон Николов (16:22). Канада стигна до първа опция за геймбол (16:24), само че я пропиля с неточност на сервис - каквато направихме незабавно и ние при осъществяването на Атанасов. Канада поведе с 2:0 след 17:25 във втората част. 

Соколов се завърна в игра, а Константинов остави на полето младия разпределител Николов вместо титуляра Георги Сеганов. С два следващи аса за Канада стартира третия гейм. Соколов осъществя първата точка за отбора в тази част (1:2). Съперникът ни бе доста постоянен в играта на мрежата – и в отбрана, и в при нахлуване, като това докара до 1:4. Соколов позволи четвърта неточност на начален удар и не съумя да понижи разликата, само че това се случи също след неточност на сервис от Артур Шварц. " Кленовите листа " успяваха да удържат преднина от 3 точки, а България можеше да изравни (6:7) след дълготрайно разиграване, в което сподели самоотвержена игра в отбрана, само че нервите и търпението на съперника устояха повече.

Мартин Атанасов сбърка следващ сервис на България, до момента в който канадците записаха трети ас от началото на частта за 7:10. Тази разлика се резервира и Константинов изиска таймаут при 8:12. Пасивът ни стана 5 точки след нова неточност на Соколов на начален удар и сполучлива обсада на Канада (9:14).

Канада съумя да поддържа разликата от 5 точки. Константинов взе ново спиране при 14:19 и акцентира на пропуснатите благоприятни условия от играчите му. В игра се завърна Александър Николов, който записа два следващи аса – 16:19. Той извърши мощно и третия си начален удар, което затрудни оптимално противника, а България се възползва за трета поредна точка. Канада направи спиране, което незабавно повлия и Николов сбърка идващия сервис. " Кленовите листа " записаха четвърти ас за гейма и поведоха с 21:17. Шницер и Маар записаха по точка, а сполучлива обсада на отбора им докара до мачбол при 24:18. Канадците незабавно го осъществиха, с цел да приключат мача с 25:18 и 3:0. 

България приключи срещата с 5 аса, 5 блокади и 20 неточности. Нито един национал не съумя да запише двуцифрен точков актив. Мартин Атанасов бе най-резултатен за отбора ни с 9 точки, Соколов добави 8 т., а Алекс Николов – 7 т.

В събота се изправяме против Мексико в 8:00 ч. наше време. Двубоят ще бъде излъчен директно по Max Sport.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР