Канада може да обслужи или ремонтира още 5 руски турбини

...
Канада може да обслужи или ремонтира още 5 руски турбини
Коментари Харесай

Напредък по казуса Северен поток

Канада може да обслужи или ремонтира още 5 съветски турбини за газопровода " Северен поток " в границите на 2 години, до момента в който е в действие съглашението за освобождение от антируските наказания, твърди локалното издание Globe and Mail, базирайки се на източници.

Министерството на външните работи на Канада е предоставило на Siemens Energy опцията да употребява освобождението от наказания за две години, което, както акцентира изданието, е доста по-дълго съглашение, в сравнение с се съобщаваше по-рано. Отава обаче може да анулира това решение когато и да е.

Турбината за " Северен поток ", която преди този момент не можеше да бъде изпратена от Канада до Германия заради наказания, се насочва към Европа, написа вестникът.

По-рано министърът на естествените запаси на Канада Джонатан Уилкинсън съобщи, че Канада, макар глобите, ще върне ремонтираните турбини за " Северен поток " по искане на Германия. Решението на Канада беше подкрепено и в Съединени американски щати. Държавният департамент съобщи, че сходно изключение от режима на наказания ще разреши на Европа да възвърне запасите от газ. В същото време украинското външно министерство прикани Отава да преразгледа това решение и извика шарже д'афера на Канада.

В средата на юни " Газпром " разгласи, че може да доставя единствено 67 милиона кубически метра газ дневно за " Северен поток " при плануван размер от 167 милиона кубически метра. Компанията изясни това с развиването на ремонтния живот на газовите компресорни елементи (GCU), забавянето на работата на немския Siemens, който заради канадските наказания против Русия не може да върне GCU от ремонт от канадския цех, както и като открити механически неизправности на мотора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР