Канада изпраща във Великобритания военни, които да обучават там украинци

...
Канада изпраща във Великобритания военни, които да обучават там украинци
Коментари Харесай

Канада ще обучава украински военнослужещи в Обединеното кралство

Канада изпраща във Англия военни, които да образоват там украинци по какъв начин да водят война с съветските сили, заяви през днешния ден канадската министърка на защитата Анита Ананд.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6546
Първоначално за период от четири месеца в Обединеното кралство ще бъдат основани до 225 членове на канадските въоръжени сили, сподели тя, представена от Ройтерс. Те ще работят дружно с сътрудници от Англия, Нидерландия и Нова Зеландия, с цел да образоват членове на украинската войска на съществени умения.

Предишна канадска военна обучителна задача, основана в Украйна, бе краткотрайно прекратена единствено две седмици преди началото на съветската инвазия и канадците се изтеглиха от Украйна, преди тя да бъде нападната от Русия. В тази задача също участваха 225 канадски военни инструктори. Тя започва през 2014 година, откакто Русия анексира Крим и стартира да поддържа сепаратистите в Източна Украйна, и по данни на канадското държавно управление е  помогнала да бъдат подготвени повече от 30 000 украински бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР