Канада и Мексико са единствените две страни без допусната загуба

...
Канада и Мексико са единствените две страни без допусната загуба
Коментари Харесай

Канада и Мексико продължават сериите си без загуба в зона Северна и Централна Америка

Канада и Мексико са единствените две страни без позволена загуба в третия и заключителен стадий от квалификациите за Световното състезание следващата година. И двете народи крачат самоуверено напред след първите 6 кръга от цикъла.

„ Кленовите листа “ съкрушиха с 4:1 отбора на Панама, макар че позволиха закъснение в резултата още в 5', когато Блекбърн даде задатък на гостите. Автогол на Мурийо възвърне паритета в средата на полувремето, а през втората част се развихриха огромните звезди на тима - Алфонсо Дейвис и Джонатан Дейвид. Двамата вкараха по един и асистираха един на други за крайния резултат. Бюканът също се регистрира с попадение.

„ Мариачите “ пък се въвлякоха в сериозна драма при гостуването си на Ел Салвадор. Алексис Вега се контузи рано-рано, а заменилият го Хесус Корона подаде на Ектор Морено за 0:1 в 30'.

При подновяването на играта през втората част Марио Якобо бе изпъден с пряк червен картон, а 20 минути по-късно и Нестор Араухо бе пратен рано под душовете, с цел да се възвърне численото тъждество на терена.

Дузпа на Раул Хименес в добавеното време реши дефинитивно изхода от дуела в интерес на Мексико.

В останалите дуели от квалификационната група Съединени американски щати завоюваха с 2:1 над Коста Рика, а Хондурас отстъпи с 0:2 на Ямайка.

Във краткотрайното класиране водач е Мексико с 14 точки, следван от Съединени американски щати с 11 и Канада с 10. Панама пък заема последното плейофно място с 8 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР