Канада е загубила почти 2 000 000 работни места през

...
Канада е загубила почти 2 000 000 работни места през
Коментари Харесай

Канада загуби рекорден брой работни места през април заради COVID-19

Канада е изгубила съвсем 2 000 000 работни места през април, в допълнение към загубата на 1 млн. работни места през март. Това демонстрират формалните данни на канадската статистика, оповестени през днешния ден.

" След спад от над 1 млн. през март, заетостта спадна с близо 2 млн. през април, което докара до понижаване на общата претовареност от началото на икономическото затваряне поради COVID-19 до над 3 милиона... Процентът на безработица набъбна с 5,2 процентни пункта през април до 13% ", показаха от статистическата работа на Канада.

Борейки се с рецесията, породена от новия ковид, канадските управляващи по-рано прецизираха, че до момента 7,5 млн. канадци са получили финансова поддръжка от програмата за подкрепяне при изключителни обстановки в Канада, която обезпечава 2000 $ на месец в границите на най-много четири месеца за тези, които са изгубили работата си поради епидемията.

Премиерът Джъстин Трюдо по-рано разпореди да се провиснал 150 милиарда $ за обществени помощи в поддръжка на жителите по време на карантината, само че съгласно Канадския център за политически други възможности най-малко 1,4 млн. безработни канадци не получават компенсацията, било тъй като не са работили задоволително часове или не са спечилили задоволителен приход, с цел да се класират.

В същото време в прилежащите Съединени американски щати броят на инфектираните с ковид доближи над 1 200 000 души, което докара до сурови карантинни ограничения, които се отразиха и върху стопанската система на Канада.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР