Канада детронира Русия и ще спори с Испания на финала на АТП Къп

...
Канада се класира за финала на тазгодишното издание на отборния
Коментари Харесай

Канада се класира за финала на тазгодишното издание на отборния турнир АТП Къп в Сидни, след като детронира действащия шампион в надпреварата Русия след 2-1 победи.
Денис Шаповалов (л) и Феликс Оже-Алиасим (д).
Денис Шаповалов даде преднина на канадците след труден успех над Роман Сафиулин в три сета – 6-4, 5-7, 6-4. Срещата продължи около два часа и 40 минути, като младият представител на „кленовите“ листа реализира по един пробив в първия и трети сет, което се оказа достатъчно за победата над втората ракета на „Сборная“. След това на корта излезе шампионът на Ю Ес Оупън Данийл Медведев, който не сбърка срещу Феликс Оже-Алиасим и след 6-4, 6-0 прати полуфинала в трети решителен сблъсък на двойки.

В него тандемът Оже-Алиасим и Шаповалов се поздрави с успеха над Медведев и Сафиулин след обрат – 4-6, 7-5, 10-7. Двете двойки спечелиха по един сет, след като реализираха по един пробив във всяка от частите. В дългия гейм канадците взеха три поредни точки от 6-5, с което прекършиха съпротивата на шампионите и ще играят в спора за трофея на Испания.

Испанците, водени от Роберто Баутиста Агут, надиграха Полша в другия полуфинал с 2-1 победи. Тимът ще играе за втори път във финала на турнира след поражението от Сърбия в дебютното издание през 2020. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР