Канабис секторът има потенциал да достигне до приходи от 200

...
Канабис секторът има потенциал да достигне до приходи от 200
Коментари Харесай

Канабис секторът може да стигне до приходи от $200 милиарда за десетилетие

Канабис секторът има капацитет да доближи до доходи от 200 милиарда $ през идващите 10 години. Сегашната стойност е 8 милиарда $ за легалните федерални пазари, изчислена през 2018 година. Това излиза наяве от разбор на капиталовата компания Stifel, представен от MarketWatch.

Водещата компания в бранша Canopy Growth разочарова вложителите с по-слабо показване от предстоящото, като приходите бяха много по-ниски.

Представянето на Conopy не отговори на упованията и заради това прогнозите за идващите резултати на компанията също се намалиха. Въпреки това тя е най-добре готова за идния световен напредък на канабис промишлеността, който ще доближи сумата от 200 милиарда $ през идващото десетилетие съгласно Stifel.

Очаква се Канада да бъде мотор на развиването на бизнеса с марихуана, защото тя е единствената страна от Г-7, която изцяло легализира канабиса през октомври предходната година.

Stifel чака Канада да доближи до доходи от 10 милиарда щатски $ от продажбата на марихуана до 2023 година. През април продажбите в страната са скочили с 23% и следва да бъдат отворени нови обекти в Онтарио, където легално да се предлага канабис.
 Бизнесът с марихуана донесе над $1 милиард доходи на Колорадо
Бизнесът с марихуана донесе над $1 милиард доходи на Колорадо

Легализирането ѝ е основало десетки хиляди работни места и е понижи престъпността, съгласно губернатора

Продажбите на Канада обаче ще бъдат засенчени от тези на Съединени американски щати, които имат капацитет да стигнат до доходи от 100 милиарда $ през идващото десетилетие. Тази опция може да се реализира още по-скоро, в случай че контролът за използването на канабис в Щатите се смекчи, което няма да се случи по-рано от 2021 година съгласно Stifel.

От отчета излиза наяве, че Илинойс е първият щат, който е легализирал марихуаната посредством държано единодушие, а не съгласно желанието на популацията. В него има три канабис компании, които ще се възползват от смяната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР