Кампус Гео Милев е името на нов лабораторен комплекс към

...
Кампус Гео Милев е името на нов лабораторен комплекс към
Коментари Харесай

Изграждат лабораторен комплекс Гео Милев след инвестиция от 70 милиона лева

Кампус " Гео Милев " е името на нов лабораторен комплекс към " Национален център по мехатроника и чисти технологии ", който ще бъде построен до края на годината, оповестяват от Българска академия на науките. По време на церемонията " Първа копка " беше оповестена и сумата на инвестицията, която е в размер на 70 милиона лв..

Комплексът ще обезпечи модерна материална на българските учени, като концепцията е в центъра за върхови достижения да бъдат привлечени младежи, отдадени на научните проучвания.
 INSAIT - новият български компютърен институт, припознат от Гугъл, Amazon и DeepMind
България ще се снабди с компютърен институт за 200 милиона лв., съфинансиран от Гугъл и Amazon

Визията на плана получава цялостната поддръжка от софтуерния бранш у нас

В кампуса ще са ситуирани съвременни лаборатории за фундаментални и приложни научни проучвания. е финансиран по Оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък " и се извършва от 17 научни организации, от които 12 института на Българска академия на науките и 5 висши учебни заведения в съдействие с три задгранични университета.

Кампус " Гео Милев " е най-големият по потенциал и централизация на научния капацитет от трите сходни кампуса към Националния център по мехатроника и чисти технологии. Той ще бъде построен до края на 2023 година и ще стане част от Националната пътна карта за научна инфраструктура.

Подобен план дава поръчка за привличане на стратегически вложения, които да дадат условия за високи достижения в науката, както и за поощряване на конкурентоспособността на стопанската система на страната и на районите у нас.
 INSAIT отпуска годишни стипендии от €36 000 на докторанти от България
Българският компютърен институт за 200 млн. лева отпуска годишни стипендии от €36 000 на докторанти от България

Програмата за компютърни науки е под управлението на международно приети професори от топ американски и швейцарски университети
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР