Къмпинг Нестинарка в Царево се оказа... Джурасик парк.Летните курорти вече

...
Къмпинг Нестинарка в Царево се оказа... Джурасик парк.Летните курорти вече
Коментари Харесай

Летовници пропищяха от водни гадинки по Черноморието

Къмпинг " Нестинарка " в Царево се оказа... " Джурасик парк ".

Летните курорти към този момент са претъпкани от туристи, един подобен курорт е и " Нестинарка " в Царево - едно от най-известните места в Бургаска област измежду къмпингарите и палаткуващите. Това е приказно място, водата в морето е топла и до колене. Но страхотната лятна отмора може да се трансформира в страхотна кошмарна отмора, а повода - неприятни водни гадинки.

С огромни морски щипалки се сблъсква Симона Ненчовска и фамилията й. Тя споделя, че от няколко дни са на отмора в къмпинг " Нестинарка ", само че още първата вечер вижда, че детето й е с подутини огромни към 2 до 5 см. На идващия ден още няколко деца изпищяват ухапани от нещо. Тогава Симона се заглежда във водата и какво да види - " Джурасик парк ". Големи морски щипалки и други водни гадини, които наподобяват на стоножки, само че с цвят на оси... и са стотици, както на плиткото, по този начин и по-навътре в морето.

" Друго семейство ни сподели, че са отседнали в Китен, само че са пристигнали тук точно, тъй като е цялостно със същите гадини. Местните хора ми споделиха, че тук постоянно ги е имало, само че не толкоз доста. Утре ще отидем до Арапя, след това до Приморско, ще пътуваме километри, в случай че би трябвало, тъй като в противоположен случай ще гледаме морето единствено през басейна. Исках да споделя, при положение, че някой е в региона и морето е обикновено. И до Созопол ще пътуваме, нищо че е на 30 км. Стига да не е този смут. ", споделя Симона.

Да платиш първа линия хотел на плажа и да не смееш да влезеш в морето, а да стоиш единствено на хлорния басейн - е, такова знамение не й се беше случвало на Ненчовска.

" Ние до преди два дни бяхме на море. За страдание всички плажове, на които бяхме имаха щипалки във водата... Посетихме Арапя, Нестинарка, Ахтопол, единствено мисля, че на къмпинг Делфин нямаше щипалки или най-малко не толкоз доста. ", написа Милена под обявата на Симона.

Всъщност морската щипалка (Idotea balthica) е животно от фамилията на ракообразните. Този тип е същински полов терминатор и при подобаващи условия се развъжда с цялостна мощ. На избрани места по Черноморието водата е напряко почерняла от гадинките, които тормозят летовниците.

Черно море съдържа едвам 17,3% сол, като този % е непосредствен до състава на солта в човешкото тяло. За съпоставяне солеността в Средиземно море е 36%. Ниското наличие на соли е удобно за развиването на тези ракообразни.

Специалисти поучават за профилактика на краката след плаж да се употребява 2% разтвор на йод, разбъркан със 2 до 5% салицилов алкохол.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР