Кампанията за ваксиниране срещу COVID-19 продължава в цяла Европа, а

...
Кампанията за ваксиниране срещу COVID-19 продължава в цяла Европа, а
Коментари Харесай

Ваксинациите в Европа продължават с пълна сила

 Кампанията за имунизиране против COVID-19 продължава в цяла Европа, а и освен. На този декор обаче доста страни още веднъж означават обезпокоителен растеж на новите случаи.

Англия продължава да регистрира сериозен растеж на инфектираните с COVID-19. Броят на новите случаи за денонощие надмина за пръв път прага от 40 хиляди. Тенденцията е извънредно тревожна изключително на фона на новия вариант на ковид.

" Мнозина от нас изгубиха членове на фамилиите си, другари, колеги…В един миг от годината, когато нормално честваме, мнозина естествено се усещат уплашени, обезсърчени и изтощени. И ето ни още веднъж в окото на бурята с втора коронавирусна вълна, която опустошава Европа и тази страна “, съобщи ръководителят на Националното опазване на здравето Саймън Стивънс.

Междувременно и броят на инфектираните с COVID-19, настанени в лечебни заведения във Англия, надвиши пиковите стойности от първата вълна.

Починалите в Русия от ковид евентуално са три и половина пъти повече, в сравнение с беше оповестено до момента. Държавната статистика разгласи, че общо умрелите в страната от януари до ноември са с близо 230 хиляди повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Над 81 % от тази увеличена смъртност се дължи на Ковид-19, разгласи вицепремиерът Татяна Голикова. Това значи, че 186 хиляди руснаци са умряли от вируса в този интервал. Официалните данни обаче са за 55 хиляди жертви. В момента тече доброволна акция за имунизиране, само че към момента доста руснаци не считат да се имунизират.

" Ще изчакам, не знам. Трябва да запитвам лекаря ми. Имам добра имунна отбрана “, счита Валентина Иванова от Москва.

Москва е оповестила повече от три милиона инфектирани от началото на пандемията, само че ниският брой смъртни случаи озадачаваше учените. Междувременно, основателят на съветската ваксина Спутник V разгласи, че комбинацията й с тази на АстраЗенЕка може да обезпечи отбрана от ковид в продължение на две години.

Обратно в Брюксел, от  Европейската организация по медикаментите оповестиха, че не се чака утвърждение още през януари на имунизацията против COVID-19 на фармацевтичната компания Астра Зенeка и Университета в Оксфорд. До този миг даже не е постъпило искане за утвърждение. Очакванията за тази ваксина са огромни, поради ниската й цена и съхранението, което не изисква толкоз ниска температура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР