Кампанията за ранен прием на военни лекари продължава. 20 са

...
Кампанията за ранен прием на военни лекари продължава. 20 са
Коментари Харесай

20 места за военни лекари следващата учебна година

Кампанията за ранен банкет на военни лекари продължава. 20 са местата за идната образователна година, оповестени със заповед на министъра на защитата, за курсанти по специалността „ Военен доктор ”. Това оповестиха от ВМА.

Обучението се реализира посредством тристранно съглашение сред Военномедицинска академия (ВМА), Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ” (ВВМУ) и Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “-Варна.

Пълна държавна прехрана по време на следването си и обезпечена дълготрайна професионална реализация в редиците на Българската войска са единствено част от преимуществата на програмата. 

Освен това, бъдещите медици под пагон не заплащат такси за образование и в двата университета, имат гратис настаняване в общежития, гратис хранене, здравно и униформено облекло, гратис здравно обслужване.

По време на следването на курсантите се изплаща ежемесечна стипендия от 750 до 800 лева, като имат опция и за спомагателна стипендия за триумф – сред 150 и 200 лева

След довеждане докрай получават две дипломи: магистър по „ Медицина ” и бакалавър по компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ”, опция за специализация във ВМА, повишение на квалификацията в България и във всички страни-членки на НАТО.

Кандидатите би трябвало да преминат следните изпити:

•         Биология (в МУ-Варна)

•         Химия (в МУ-Варна)

•         Физическа валидност

•         Психическа склонност

•         Медицински обзор в МБАЛ-Варна към ВМА

•         Английски език

Ранният банкет във ВВМУ продължава до 19 април 2024 година
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР