Кампанията за предсрочни избори е започнала преди няколко седмици. Това

...
Кампанията за предсрочни избори е започнала преди няколко седмици. Това
Коментари Харесай

Социологът Стефан Георгиев: Кампанията за предсрочни избори е започнала преди няколко седмици

Кампанията за предварителни избори е почнала преди няколко седмици. Това съобщи в ефира на Дарик радио социологът Стефан Георгиев.

" В началото си мислехме, че просто е въпрос на ротация, след това стартира да се повдига въпросът за замяна на състава на Министерски съвет. От през вчерашния ден основният въпрос е по кое време ще има предварителни избори ", изясни той.

По думите му още при започване на договарянията за ротацията е почнало „ надиграване за пред публиката “ между  " " - " " и.

" И това надиграване завърши с неспособност на ПП-ДБ и да се схванат за продължение на това, което те назоваха сглобка, само че беше ясно, че е ръководеща коалиция. Безспорно имаха своята роля и ще не престават да я имат в тези процеси. Г-н използваше причини, които удряха най-твърдите последователи на Политическа партия и Демократична България. Това удостоверява, че е имало някаква подготовка за избори. Всеки мотив и всяко изявление целяха почнал развой по активизиране на твърди ядра ", разяснява социологът.

По думите му много огромна част от фокуса на партиите ще бъде в твърдите ядра, с цел да може най-малко да има максимизиране на политически капитал, без значение дали ще има избори 2 в 1, или те ще се разлеят във времето.

„ Оттук нататък парламентарни избори дружно с евроизбори биха произвели един резултат, само че разминаване с 2 или 3 седмици ще създаде резултат, който не е толкоз предвидим “, изясни Георгиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР