Кампанията за местните избори ще бъде белязана с интриги, коментира

...
Кампанията за местните избори ще бъде белязана с интриги, коментира
Коментари Харесай

Кампания с интриги за местния вот очаква социолог

Кампанията за локалните избори ще бъде белязана с интриги, разяснява в студиото на " Тази събота и неделя " социологът Евелина Славкова.

" Има моменти, в които е ясно, че избори в даден град ще завършат още на първи тур и е явен претендентът, който ще завоюва. Сега има повече конспирация. На доста повече места ще има балотаж. Местните избори са забавни, защото има и доста локални структури, които са забавни субекти ", добави тя.

" В най-голяма степен ме тревожи изборната интензивност. На локални избори тя е била най-висока, само че след последното изследване на " Тренд " чакаме по-ниска интензивност. Ще бъде забавно дали ще продължи наклонността на понижаване на изборната интензивност ", уточни социологът.

" Освен положителният образец е належащо и друго да се направи, с цел да се стимулират хората. Когато те отхвърлят, това е забавно обръщение и белег. Не знам дали в случай че всички им споделят, че гласоподават, това не ускорява отпорът ", добави психологът Велислава Донкина.

" Имаме потребност от грижещи се управници, както положителните родители могат да се погрижат. Такъв, който е почтен, желае да чуе и желае да направи нещо, което да бъде потребно. Това не значи, че не може да сгреши, само че същински да мисли повече за тези хора, на които служи, а не за други ползи ", счита тя.

" Причината за ниската изборна интензивност е елементарна. Хората си дадоха сметка, че от тях нищо не зависи. Винаги нещата са доста елементарни. Аз работя по сериал, който визира проблемите на малко обитаемо място. За нас беше забавно да влезем вътре и да се поинтересуваме какво мислят хората и какви са им проблемите. Хората биха видели смисъл, в случай че усетят, че с гласуването си в дребния им кръг нещата ще станат по-добре за тях ", изясни режисьорът Виктор Божинов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР