Кампанията за местните избор започва официално днес. 26 партии и

...
Кампанията за местните избор започва официално днес. 26 партии и
Коментари Харесай

Предизборните теми на Пловдив - с трайност няколко петилетки

Кампанията за локалните избор стартира публично през днешния ден. 26 партии и обединения ще се борят за новия локален парламент на Пловдив. Единственият претендент за самостоятелен общински консултант е Росен Цолов. На парламентарните избори през октомври предходната година стоматологът бе претендент на Българска социалистическа партия за България.

18 са претендентите за кмет на града. От парламентарно показаните партии това са Костадин Димитров - ГЕРБ, проф. Ивайло Старибратов на „ Продължаваме промяната - Демократична България “, Ангел Георгиев от „ Възраждане “, арх. Костадин Палазов от Българска социалистическа партия, Станислав Балабанов от Има Такъв Народ и Красимир Асенов от Движение за права и свободи.

Две са дамите, които влизат в конкуренцията за Пловдив - адв. Юлияна Рангелова и някогашният ръководител на локалния парламент Савина Петкова, която също е правист.

За първи път в кметската акция ще вземат участие и журналистът Руси Чернев, обществениците Стефан Станев и Атанас Бояджиев, компютърният експерт Яни Иванов, адв. Борис Лозанов, Николай Иванов, Петър Петров, политологът Иван Калоферов, както и някогашният началник на полицията старши комисар Тодор Чонов, който е зам.-кмет по превоза в екипа на настоящия кмет на Пловдив Здравко Димитров.

За следващ път измежду кандидатите за кметския стол е Славчо Атанасов. На локалните и парламентарни избори през последните 16 години той е взел участие с поддръжката на разнообразни политически обединения - ВМРО-БНД, ГЕРБ, ВМРО-НИЕ, НФСБ, Патриотичен фронт, Обединени патриоти, а тази година ще се яви от името на коалиция „ Съединени за Пловдив “.

Мръсният въздух в Пловдив, планът за водоснабдяването на пловдивчани с чиста питейна вода, разширение границите на града и привличане огромни вложители, неработещият градски превоз, презастрояването и неналичието на паркоместа, неналичието на работеща тактика за развиване на летище Пловдив, ниските заплати и незадоволителната реклама на града като атрактивна туристическа дестинация у нас и в чужбина, са единствено част от главните проблеми, които всички претенденти за кмет на Пловдив разискват безуспешно в предизборните си акции през последните 20 години. Дори и когато Пловдив бе Европейска столица на културата Старият град, Тютюневият град, остров Адата и историческите обекти не се трансфораха в туристически атракции. Не е без значение и фактът, че днешните младежи в никакъв случай не са виждали зоологическата градина в Пловдив, тъй като тя е затворена от 15 години. Не се знае по кое време ще отворят порти кино „ Космос “ и новата Концертна зала, а фантазията градът да има красива постройка на Операта, наподобява все по-недостижима.

Изградените спортни зали за десетки милиони, остават заключени за феновете на всеобщия спорт, стадион „ Пловдив “ продължава да стои като монумент на комунистическото строителство, а единственият закрит басейн, в който могат да упражняват децата на Пловдив, е разкопан от месеци. Какво ще стане с плануваните над 370 млн. лева от националния проект за възобновяване и резистентност за създаване на S-ban сред София и Пловдив и дали концепцията за градска железница от времето на кмета Спас Гърневски, ще се осъществя при новия кмет на Пловдив - следва да разберем.

В Европа електронните общини от дълго време не са в предизборните стратегии на претендентите, тъй като са факт от години, а в Пловдив към момента не можем да се преборим с противозаконните сметища и строителство в Столипиново.

На последните локални избори през 2019 година, действителните гласове за партийните претенденти в Пловдив са били едвам 97 000. Дали новите претенденти ще съумеят да стимулират пловдивчани и да усилят изборната интензивност - ще стане ясно на 29 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР