Кампанията за избора на съдия в Европейския съд по правата

...
Кампанията за избора на съдия в Европейския съд по правата
Коментари Харесай

Диана Ковачева отрече да има политическо рамо в избора ѝ за съдия в ЕСПЧ

" Кампанията за избора на арбитър в Европейския съд по правата на индивида беше доста тежка, процедурата лиши цяла година и в нито един миг не съм била обвързана с партия, не съм била член на партия, а се явих като специалист. Атаката някак си е безусловно несправедлива, тъй като в години, в които бях министър на правораздаването, считам, че е доста значимо да кажа, че като председателстваща на Висшия правосъден съвет не съм била част от правосъдната система ".

Това съобщи в извънредно изявление за БТВ омбудсманът Диана Ковачева, която бе определена за арбитър в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

Тя изясни, че е сбъднала студентската си фантазия да стане арбитър в Европейския съд по правата на индивида. Върхът в кариерата на един правист е да стане арбитър в Европейски съд по правата на човека, уточни Ковачева.

Според нея домашното принуждение е на дневния ред на европейския съд. Ковачева поддържа самостоятелната тъжба в Конституционния съд , станала факт след измененията в Конституцията, които минаха на три четения през декември месец.

Диана Ковачева дефинира като политически избор и избор на Народното събрание конституционните съдии.
 Диана Ковачева е новият български арбитър в Европейския съд по правата на индивида
Диана Ковачева е новият български арбитър в Европейския съд по правата на индивида

Тя печели със 115 гласа пред противниците си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР