Кампанията за избираемите дисциплини в ОКС магистър“ за летния семестър

...
Кампанията за избираемите дисциплини в ОКС магистър“ за летния семестър
Коментари Харесай

Кампания по записване на избираеми дисциплини за ОКС „магистър“ за летния семестър на учебната 2021/2022 г.

Кампанията за избираемите дисциплини в ОКС „ магистър “ за летния учебен срок се организира посредством Системата за ръководство на студентската информация СУСИ.

Кампанията протича в два стадия:
От 7 до 20 февруари 2022 година студентите записват избираеми дисциплини.От 21 февруари до 6 март 2022 година студентите имат опция да се отпишат от избираеми дисциплини, а студентите, признати от летния учебен срок на образователната 2021/2022 година, и да се запишат.
Необходима информация за записване на избираеми дисциплини:
Студентите избират дисциплини от посочените в настоящия образователен проект на всяка магистърска стратегия, който може да намерите.За всички избираеми дисциплини в Системата за ръководство на студентската информация СУСИ е включена къса анотация за наличието на курса и образователните стратегии, които са налични за студентите.Студентите избират образователни дисциплини единствено от включените в образователния проект на тяхната магистърска стратегия. Всички други дисциплини, които студентите желаят да посещават и да положат изпит по тях, се смятат за факултативни.Факултативните образователни дисциплини се учат по избор на студентите. Оценките от факултативни дисциплини не се включват в общия триумф, не образуват спомагателни заеми и не могат да компенсират заемите от наложителните и избираемите дисциплини.Задължително избираемите дисциплини за студентите неикономисти/неспециалисти са добавени автоматизирано в техния образователен проект. Формирането на най-малък брой заеми от избираеми дисциплини включва сполучливото полагане на изпит по наложително избираемите дисциплини.Водещата катедра за дадена магистърска стратегия може да ограничи образованието по избираемите дисциплини в ОКС „ магистър “, като заложи най-малко записали се студенти за осъществяване на занятия. Това постанова посочването и на аварийни избираеми дисциплини в системата СУСИ. Повече информация по отношение на рестриктивните мерки при записване на избираеми дисциплини, взети с решение на катедрено равнище, може да получите от админите на магистърските стратегии.Дисциплини, които са останали записани след посочената последна дата, стават наложителни за студента и той се включва в изпитните протоколи по тях. Направеният избор от студентите не предстои на преразглеждане по време на семестъра и не се преглеждат заявки за отписване.
ВАЖНО ЗА НОВОПРИЕТИТЕ МАГИСТРИ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕМЕСТЪР:

Новозаписаните студенти следва да ревизират дали имат достъп до Системата за електронно образование () със своето потребителско име и ключова дума. Справка за потребителско име можете да извършите на адрес: по факултетен номер и ЕГН. Първата ключова дума е ЕГН на студента! Паролата се сменя след влизане в СУСИ. При механически въпроси или проблеми, насочвайте своите запитвания към Мая Тодорова ().

При интерес към избрана избираема дисциплинираност, следва да се свързвате с преподавателите титуляри на курсове, които ще ви ориентират за метода на навестяване на занятията и тяхното осъществяване. При проблеми с достъпа или неспособност да намерите избираем курс, насочвайте своите запитвания към Мая Тодорова ().
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР