Кампанията тази година ще бъде на 18 ноември, а клиентите

...
Кампанията тази година ще бъде на 18 ноември, а клиентите
Коментари Харесай

Силвиу Гугуи, управител на eMAG България: Инвестираме на всички важни нива за подготовката на eMAG Black Friday 2022

Кампанията тази година ще бъде на 18 ноември, а клиентите ще имат опция да се възползват от доста преимущества, включващи предложения в разнородни продуктови категории, артикули изненада и специфични предложения

- Г-н Гугуи, обичайно в Съединени американски щати Черният петък е последният през ноември, само че у нас е по-различно и през целия месец има сходни промоции. Кога тази година ще бъде eMAG Black Friday?

- Преди 10 години eMAG показа в България концепцията за тази акция и тя бързо стана една от най-популярните в комерсиалния календар. Миналата година да вземем за пример известността на Black Friday доближи 96,9% от цялото градско население в България, като над седем от 10 българи имаха намерение да купят най-малко един продукт*. При сходни настройки акцията се постанова всеобщо, а ние ще проведем нашата във към този момент добре познатия и потвърдил се като сполучлив формат. И тази година eMAG Black Friday ще е единствено един ден – на 18 ноември – и клиентите ще имат опция да се възползват от многото му преимущества, включващи предложения в разнородни продуктови категории, артикули изненада, специфични предложения. Удобните способи за заплащане и доставка също ще бъдат разполагаем на потребителите, както постоянно.

- Какви са упованията ви в навечерието на акцията?

- Още от старта си у нас eMAG Black Friday притегля клиенти, които вършат първите си стъпки в онлайн извършването на покупки или на платформата и откриват преимуществата на положителните предложения и необятната гама артикули, налични където и да се намират. Това е и комерсиалното събитие, при което се виждат настоящите трендове в електронната търговия. Тази година упованията са ориентирани към продължаващо увеличение на картовите заплащания, което подтиква цифровата стопанска система и отразява нарасналото схващане на преимуществата на електронната търговия от страна на потребителите. Прогнозите са също за нашарване на пазарската количка с артикули от разнообразни категории и за продължаващо повишаване дяла на поръчки, направени през мобилното приложение и от мобилни устройства.

- Как се подготвяте за това комерсиално събитие?

- Започнахме подготовката за eMAG Black Friday още през лятото, както направиха и търговците от нашия eMAG Marketplace. Работим на всички равнища – предложения, услуги, технологии, разнородни способи за заплащане и доставка, – с цел да обезпечим първокласно потребителско преживяване. Тази година за пръв път ще доставяме от нашия модернизиран с нововъведения логистичен център до Букурещ – в Джойта, Румъния. В него има най-съвременни технологии, които ни разрешават да бъдем още по-ефективни и продуктивни. Той е оборудван със смарт лавици и съвременни роботи след инвестиция в софтуерни нововъведения, която доближава 43 милиона евро. „ Складът на бъдещето ” има 1500 чиновници, 10 км транспортна лента, смарт лавици, 432 робота вид совалка и робот за подбиране с потенциал на обработка 500 продуктови единици/час, което усилва над 4 пъти потенциала за култивиране на поръчки. Логистичният център е подготвен да поеме доставки за българския eMAG Black Friday, като по този метод клиентите ще могат да се възползват от оптимална логистична организация, в това число и над 3000 точки за приемане (куриерски офиси, клоновете на Български пощи и автоматизираните денонощни пощенски станции easybox). На групово равнище акцията се обезпечава и с 4,3 милиона евро спомагателни вложения в технологии – сървъри, хостинг, облачни услуги и услуги за разработка.



Новият логистичен център на компанията. Снимка: eMag

- Какво е значимо да знаят потребителите, с цел да се възползват оптимално добре от акцията?

- Броят на предлаганите на специфична цена артикули е авансово избран и може да не покрие цялото търсене от страна на купувачите. Миналата година да вземем за пример единствено за 1 минута при започване на акцията бяха поръчани 1626 броя продукта. Затова съветът ни е клиентите да се приготвят авансово – да смъкват мобилното ни приложение ни и да включат известяванията, да прибавят в листата си с „ Любими “ продуктите, към които демонстрират интерес, и да спестят скъпо време при поръчките си, като запазят авансово данните на своята карта и на пожеланото си място за доставка.

*Според изследване на Kantar, ноември 2021.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР