Кампанията продължава до края на февруари 152 човека направиха своя

...
Кампанията продължава до края на февруари 152 човека направиха своя
Коментари Харесай

152 души преминаха безплатен преглед срещу рак на простатата в Националната онкологична болница „Дева Мария“ 

Кампанията продължава до края на февруари

152 индивида направиха своя безвъзмезден обзор против рак на простатата в Простатния център на Националната онкологична болница „ Дева Мария “ в Бургас в границите на профилактичната акция, оповестена през февруари. Центърът отвори порти при започване на месеца и даде опция на мъжете над 50-годишна възраст изцяло гратис да ревизират здравето на простатната си жлеза. Кампанията тече при голям интерес, а отзивите за експертите по урология,участващи в нея, са повече от отлични.

В България ракът на простатата обгръща 17% от всички злокачествени болести и се подрежда на второ място по периодичност. Лошата здравна просвета и изчезналият народен скрининг против болестта са причина то да се открива в напреднал етап, когато методите за лекуване са лимитирани. Специалистите припомнят, че ракът на простатата е едно от онкологичните болести, които могат да бъдат излекувани изцяло, стига да се диагностицира в точния момент. Това е и повода Простатния център към Национална онкологична болница „ Дева Мария “ да провежда самодейност, с която да насочи вниманието на обществото по отношение на значимостта на предварителната защита и ранното разкриване на рака на простатата. В началната си фаза на развиване, простатният карцином не провокира недоволства, което прави профилактичния годишен обзор безусловно наложителен за мъже над 50 години, а при положение на фамилна обремененост- над 45 години.



В по-късен етап недоволствата могат да включват:
•    често уриниране;
•    слаба или прекратена бликам на урината или нужда от старания, с цел да се изпразни пикочният мехур;
•    кръв в урината;
•    спешна потребност от постоянно уриниране през нощта;
•    кръв в семенната течност;
•    начало на еректилна дисфункция;
•    дискомфорт при седене, породен от уголемена простата.

Прегледите не престават и през идната седмица, като до края на февруари още 24 индивида ще могат да създадат своята профилактика против заболявания на простатната жлеза изцяло гратис. Необходимо е само да се резервира час на 056 89 62 62
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР