Кампанията "Приемната грижа спасява детски живот " в Пловдивска област,

...
Кампанията "Приемната грижа спасява детски живот " в Пловдивска област,
Коментари Харесай

Кампания търси приемни семейства в Пловдив

Кампанията "Приемната грижа избавя детски живот " в Пловдивска област, която стартира този месец, ще търси спомагателни приемни фамилии в района. Това оповестиха от регионалния екип, който работи по плана.

В момента 89 са приемните фамилии в Пловдивска област. Кампанията цели да обезпечи още 24, които да се приготвят да одобряват деца за развъждане.

Кампанията цели набиране на приемни родители, които да отглеждат деца до 3 години. С тази отговорност към този момент се е заела Йорданка Спиридаки, която се грижи за едно дете.

"Точно като мое дете си го виждам. Аз не мога да го отделя – любовта ми към него е тъкмо такава, каквато е към моите деца, споделя пред Българска национална телевизия Йорданка.

Тя счита, че приемната грижа не е специалност, а предопределение. Най-тежко е за нея когато би трябвало да се раздели с детето което отглежда.

"Защото всяка 1 жива душичка, която се отделя от нас, и при мисълта, че няма повече да бъде в нашите обятия и на мен ми става доста тъжно, и да има по какъв начин по 5-6 деца да виждам едновременно ".

В момента за едно дете на приемното семейство се отпускат 915 лв. по цивилен контракт. Отделно от това от 225 до 300 лв. се дават за издръжката му според от възрастта. Според Йорданка в предстоящата нова разпоредба за асортимент на приемни родители би трябвало да има най-малко една смяна.

Би било добре, в случай че се намерения за трудови контракти, а не както до момента с цивилен контракти. Защото има доста млади фамилии, които се замислят, откакто е цивилен договорът, дали да подхващат тая стъпка.

През септември в региона в 16 от фамилиите няма настанени деца, които имат потребност от грижа. Това оповестиха от регионалния екип по приемна грижа при представянето на акцията за тази година година. Въпреки това в района се регистрират по-добри резултати по отношение на националните данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР