Кампанията, посветена на Седмицата на гората (1-7 април), която тази

...
Кампанията, посветена на Седмицата на гората (1-7 април), която тази
Коментари Харесай

Залесителни акции в Хасково и Димитровград

Кампанията, отдадена на Седмицата на гората (1-7 април), която тази година е с мотото „ Гората е живот … и обща отговорност “, поддържат през днешния ден общините Хасково и Димитровград.

От 11 часа пред постройката на Териториалното поделение на Държавно горско стопанство в Хасково ще бъдат раздавани безплатно фиданки.

Половин час по-късно, в 11,30 часа, в зелената повърхност на бул. „ Съединение “ и в зелената повърхност в региона на МБАЛ-Хасково ще бъдат залесени фиданки. Експерти от Държавното горско стопанство ще покажат и обяснят на жителите по какъв начин вярно се засаждат дървета. В акцията ще се включат представители на Община Хасково, Държавно горско стопанство, държавни структури и жители.

В 13ч., при започване на димитровградския парк „ Вапцаров “ (до Гъбката) кметът на общината Иво Димов и шефът на Държавно горско стопанство-Хасково Диана Василева, дружно с деца от детска градина „ Звънче “, ще засадят фиданки липи във връзка Седмицата на гората. И там специалисти от Държавното горско стопанство ще показват и ще опишат по какъв начин вярно се засаждат дървета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР