Кампанията по ваксиниране срещу коронавирус в Израел, която е най-бърза

...
Кампанията по ваксиниране срещу коронавирус в Израел, която е най-бърза
Коментари Харесай

Израел активизира ваксинирането на уязвими групи срещу коронавирус

Кампанията по имунизиране против ковид в Израел, която е най-бърза на глава от популацията в света, през днешния ден се насочи към ваксиниране на най-уязвими групи от популацията, които да бъдат обхванати до края на идния месец, тъй че да могат да бъдат отслабени рестриктивните мерки за стопанската система, съобщи Ройтерс.

От 19 декември насам израелските жители над 60-годишна възраст, хора със здравословни проблеми и здравни служащи получават първите дози от имунизацията на BioNtech-Pfizer. След интервал от три седмици, те би трябвало да получат и втората доза.

Това трансформира всичко, посочи Гай Хошен - шеф на Ковид отделението в болница " Ихилов " в Тел Авив, който беше имунизиран с втора доза. Наистина се веселя, че оставям всичко това зад тила си и чакам с неспокойствие цялата зараза да завърши, сподели лекарят.

Израелското здравно министерство заяви, че 19,5 % от популацията са имунизирани, в това число повече от 72 на 100 от хората над 60-годишна възраст. На закъснели възрастни хора ще бъдат сложени първи дози, споделиха управляващите.

Ваксинирането в Израел става най-бързо в света, по информация на уеб страницата " Нашият свят в данни ", ръководен от изследователската организация " Оксфорд Мартин скул ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР