Кампанията ни върви добре, няма противоречия нито в листата, нито

...
Кампанията ни върви добре, няма противоречия нито в листата, нито
Коментари Харесай

Корнелия Нинова призова Борисов да поиска оставката на Порожанов

" Кампанията ни върви добре, няма несъгласия нито в листата, нито в партията, само че несъмнено всеки има право на преференции. Ние сме в кондиция. Ще победим, младежите в листата дават ново начало. Те са прелестно комбиниране сред опит и младост ", това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предавеното " Лице в лице " по БТВ

Всички ще носим отговорност за резултата от изборите, сподели още тя.

На въпрос дали не трансформира евровота във вътрешно-политическа борба, Нинова отговори - американската медия повдигна въпроса за жилищата на властта, а не Българска социалистическа партия. " Българска социалистическа партия не е равнозначно на Свободна Европа! Няма по какъв начин в европейски избори да не се разискват вътрешни политики. Няма по какъв начин да не обсъждаме корупция, откакто Европа ни прави оценка като най-корумпираната, да обсъждаме приходи, в случай че сме най-бедните. Ние сме европейци и изборите засягат и вътрешните проблеми на страната ", безапелационна бе Нинова.

Тя настоя Борисов да изиска оставката на земеделския министър Порожанов поради скандал с къщите за посетители. Тогава той ще бъде кардинален - уточни водачът на Българска социалистическа партия и акцентира, че в ГЕРБ подават оставки, с цел да заглушат казуса, който е изграждан от години.

На въпрос за какво Българска социалистическа партия брани всеки човек, за който прокуратурата повдигне обвиняване, Нинова отговори, че след " Кумгейт " Делян Добрев не е бил отхвърлен. " Ще бъде доказателство за сходна политика, в случай че Борисов изиска оставката на Румен Порожанов. Ако го направи несъмнено ще бъде пореден, защото Порожанов е бил или министър на земеделието или началник на Държавна фирма " Земеделие ", който е направлявал процеса на градежа на къщите за посетители ", сподели Нинова

" Те желаят и дават оставки, само че си остават с парцелите. Когато парцелите се конфискуват и се върнат на народа, от който са взети, тогава ще каже да, те са кардинални, сподели Нинова. Те не признават казуса, те подават оставки, с цел да заглушат казуса ", безапелационна е водачът на Българска социалистическа партия. " Корупцията към този момент е държавна политика, задкулисието стана държавна политика ", продължи Нинова.

На имитация на водещата за къщите за посетители на фамилията на Елена Йончева Нинова сподели, че би трябвало за всеки да се извърши инспекция. Тя обаче сподели, че прехвърлянето на проблемите върху опозицията не е добър ход. " 10 години те управляваха, не сме в министерствата, нито в Държавна фирма " Земеделие ", не разпределяме пари и няма публично утвърждение ", добави водачът на Българска социалистическа партия. В Европа гледат на хората на ГЕРБ като хора, които са взели пари от Европа за тях самите, добави Нинова.

Не се опасяваме от диспути, само че ще участваме по наша преценка, отговори Нинова на въпрос за какво не са взели участие в дебата по БТВ. " Ще преценим по кое време и с кого да участваме в такива диспути. Основният ни съперник е ГЕРБ и ще се участваме с диспути с тях ", сподели тя.

" Европа дава пари на България с една цел - да настигнем стандарта на развитите страни - за земеделие, за незабавна помощ. Какво се оказва? Тези пари не са отишли там където би трябвало, а в ръцете на ръководещите в парцели и така нататък това отдалечаване ли е от европейската цел и полезности? Аз мисля, че да, безапелационна е Нинова.

Нинова отговори и на въпроси, свързани с възмущението на Борисов от изявления на първомайския протест на Българска социалистическа партия, че ГЕРБ вади България от Европейски Съюз.

" Където и да пипнете, виждате злоупотреби с евросредства, уточни тя.

Да се мъчиш да се измъкнеш, хвърляйки виновност върху опозицията, е доста неверен ход. Той не среща поддръжка измежду обществото ", сподели Нинова във връзка на реакцията на водещата Цветанка Ризова, че и фамилията на Елена Йончева е в кръга на проверяваните за къщи за посетители.

" Дай Боже, госпожа Кьовеши да бъде определена за европейски прокурор, тогава харченето на европейски средства ще се следи ", пожела Нинова. И изрази удивление, че българският представител е дал своя вот срещу кандидатурата на Кьовеши.

Трябва да се промени моделът, който е заложен в тази система, безапелационна е Нинова. Ако това не се промени, няма потребност от оставки - ще си отиде Георги, ще пристигна Петър и всичко ще продължи както досега, добави соцлидерът.

Три години се борим с клишета, които се лепят върху Българска социалистическа партия. Дайте ни един образец за антиевропеизъм, сподели Нинова.

Кой сподели, че европейска полезност е третият пол? Европейска полезност е солидарността, сподели Нинова. И на собствен ред попита риторично водещата Цветанка Ризова ще смени ли написаното за пол в акта за раждане на сина си.

На митинга на Българска социалистическа партия приканих българите да гласоподават, тъй като тези избори не са маловажни, сподели още Корнелия Нинова.

Ние гледаме на тези избори и като метод да променим нещата в България, посочи Корнелия Нинова.

А що се отнася до рецензиите към ръководства на Българска социалистическа партия в предишното, Нинова обърна внимание, че социалистическата партия е единствената, която е признала виновност в собствен документ, признат на конгрес.

Ние бяхме подложени на доста изкушения, само че три години казвахме " Не ", ние желаеме да разградим паралелната страна, не да станем част от нея, съобщи в умозаключение водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР