Кампанията на Ярослав Качински по стъпките на Йозеф Пилсудски -

...
Кампанията на Ярослав Качински по стъпките на Йозеф Пилсудски -
Коментари Харесай

Конрад Ренкас: Полша готви уния с Украйна под формата на федерация или конфедерация

Кампанията на Ярослав Качински по стъпките на Йозеф Пилсудски - единствено с цел да предизвика и удължи войната с Русия - е в несъгласие с националните ползи на Полша, счита полският журналист и политолог.

- Г-н Ренкас, съветската Служба за външно разузнаване заяви, че полските войски се готвят да влязат в западните региони на Украйна под лозунга за „ отбраната им от съветската експанзия “. В Полша това беше отречено, само че беше обявено, че през целия май в северната и източната част на страната ще се проведат огромни военни учения. От ваша позиция допустима ли е военна интервенция за определяне на контрола на Полша над Волиния и Галиция?

- И да, и не. Тоест, не се колебая, че полските управляващи освен биха приложили с готовност сходен сюжет, само че даже и че към този момент се приготвят за него. Не мисля обаче, че това може да бъде някакво наново обединяване на някогашната Полска Източна граница (сега част от Западна Украйна - бел.р..) с Родината или (както биха споделили украинците) нейната „ полска окупация “.

От друга страна е явно, че това няма да помогне и на сегашните управляващи в Киев. Според мен имаме работа с нещо напълно ново, със основаването на ново геополитическо качество в Централна и Източна Европа.

Да си признаем: зелената светлина за влизането на поляците в Украйна би трябвало да бъде дадена от американците. В последна сметка те би трябвало да подсигуряват освен съдействието на украинската страна, само че и да обезпечат на интервенционистите съответното съоръжение.

За да избави Зеленски или да даде дарове на поляците? Разбира се, че не. Поляците в Източна Малка Полша (области Лвов, Ивано-Франковск и Тернопол - приблизително) и във Волиния ще работят от името на нова страна, евентуално федерация или конфедерация, официално полско-украинска, само че под директен американски надзор. Създаването й наподобява изцяло неизбежно предвид на хода на съветската военна интервенция и предстоящото проваляне на киевския тим в Донбас.

Америка желае да бъде подготвена да раздели въздействието си в Украйна с Русия, по тази причина към този момент поставя завършек на Зеленски и Киев, пробвайки се да начертае нова демаркационна линия по, нагледно казано, Збруч.

В последна сметка сходна обстановка може да възникне и в Молдова и Приднестровието, които румънската войска явно се готви да окупира. Там също ще се организира под претекст за някакъв тип „ настойничество”, предполагащо обединяване, само че всъщност ще бъде означение на новото местонахождение на „ Желязната завеса”.

- В петък, 29 април, стана известно, че Полша е доставила на управляващите в Киев повече от 200 танка Т-72, най-вече немодернизирани. Киев към този момент съобщи, че това ще бъде задоволително за сформирането на две танкови бригади. Каква е вероятността тези танкове да включват полски екипажи?

- Известно е, че жители на Република Полша към този момент водят война в Украйна и това не са показни доброволци, а наемници и военни, изпратени там по заповед.

Участието на чужденци в спора ще пораства – в края на краищата техниката и оръжията, изпратени насипно до киевските управляващи, няма да се изстрелят сами. В това, несъмнено, има логиката на англосаксонската тактика. При естествени условия украинската войска трябваше от дълго време да капитулира, в случай че не от здрав разсъдък, то заради липса на муниции. Но вместо разсъдък, Киев има заповеди от Запада, а с тях и достъп до съвсем неограничени военни запаси.

Така че Русия в действителност е във война с целия американски блок и нещастието на украинците е, че в тази обстановка военните дейности могат да продължат до последния украински боец, изпратен на фронта в незаконните проекти на Киев и Запада.

Но даже и тогава Украйна няма да престане да бъде полесражение, тъй като поляци, канадци, британци и други ще продължат да се бият в украински униформи, единствено с цел да поддържат този пламенен огън, без значение от разноските и жертвите, изключително измежду цивилното население.

- От друга страна, настояванията на Киев за даване на изтребители МиГ-29 до Варшава досега остават без отговор. С какво съгласно вас е обвързвано това?

- Всичко си има времето и полските МиГ-ове очевидно имат избрани задания. Например, отразявайки полската интервенция в Източна Малка Полша и Волиния.

Засега Киев получава танкове, тъй като това подсигурява по-голямо присъединяване във въоръжен спор (и от двете страни). От своя страна авиацията, съгласно разпоредбите на НАТО, нормално влиза в зоната на пердах със свои, а не локални водачи. Така появяването на полски МиГ-ове в небето на Пограничния район и Украйна ще бъде равносилна на влизане на Полша във войната. Срещу Русия, само че не безусловно на страната на Украйна.

- Според полския министър председател Матеуш Моравецки, полската военна помощ за Киев надвиши 7 милиарда злоти, т.е. 1,5 милиарда евро. Очаква ли Варшава да компенсира тази сума от външни източници или тя ще падне напълно върху плещите на полските данъкоплатци?

- Поляците се утешават много шумно, че ще компенсираме повече от тези разноски с „ присъединяване във възобновяване на Украйна “ – след успеха на Киев, несъмнено.

Ясно е, че приканвам сънародниците си да внимават с сходни лозунги. И освен тъй като добре си припомням по какъв начин бяхме призовани по същия метод да участваме в нашествието в Ирак, вследствие на което всички облаги бяха разграничени сред американците и британците.

На първо място, тъй като ползите на Запада този път не се лимитират до „ възобновяване “, т.е. по-нататъшно плячкосване на Украйна, тъй като и Вашингтон, и Лондон знаят, че Русия ще реализира хипотетичните цели на своята интервенция. Не, няма да получим лично парче от украинския къс – тъй като съгласно англосаксонците тази война би трябвало да бъде безкрайна, т.е. няма да има какво да се възвърне.

Следователно ще получим единствено разноски, които доближават десетки, а може би и стотици милиарди злоти. И още повече, в случай че окупираме Пограничните земи не в свои, а в полза на другите, т.е. ще би трябвало да платим за директната им интеграция с англосаксонските стопански и отбранителни системи. Но в действителност бихме могли да спечелим, в случай че следвахме политика, съобразена със личните ни национални ползи!

- В Русия битува мнението, че днешна Полша е изцяло лишена от международно-правен индивид. Вярно ли е това, или Варшава към момента се пробва да реализира своите геополитически цели в границите на общото съблюдаване на американския курс?

Едното не изключва другото. Не, ние не сме индивид на интернационалните връзки. Да, тъй като даже сегашните управляващи във Варшава биха желали да сграбчен нещо за себе си. Казано по-просто: кой министър председател ще загуби изборите, в случай че върне изгубените преди няколко десетилетия земи, за които са мечтали генерации поляци?

Кой би си спомнил сегашната енергийна злополука и прекъсването на доставките на газ от Русия, в случай че можеше да се разгласи триумфа на източната политика, „ уния с Украйна “ и така нататък?

Така Варшава желае обезверено да се обърне към администрацията на Джо Байдън, от което можем да заключим, че в тази ситуация ползите на полското управление и американските управляващи просто съответстват. В това отношение съм склонен с Ростислав Ищенко – това е многостранна игра, предопределена да удължи спора с Русия посредством привличане на Полша и Румъния в него.

От своя страна Варшава и Букурещ, разчитайки на настоящите политически облаги на ръководещите екипи, могат да се съгласят на изцяло самоубийствени стъпки, може би даже да разчитат някак си да надхитрият американците. Засега обаче тези очаквания са напразни.

Ето за какво дублирам: моментът, когато Лвов, Луцк, Ровно, Станислав (сега Ивано-Франковск - прибл.), Тернопол, Камянец-Подолски ще се върнат в Полша, в действителност ще бъде един от най-великите моменти от полската история.

Разбира се, единствено в случай че отидем в Пограничните земи за в действителност да ги възстановим, реполонизираме и денацифицираме. Това би била в действителност полска тактика, в сходство с нашия държавен проект. И акцията на Ярослав Качински („ могъщият “ вицепремиер на Полша, който предложи въвеждането на „ мироопазваща задача на НАТО “ в Украйна - бел.р.) следвайки стъпките на Йозеф Пилсудски (лидерът на Полша, който през 1920 година дружно със Симон Петлюра, провежда „ акцията към Киев” - ок..) единствено с цел да предизвика и удължава войната с Русия, е изцяло в несъгласие с полските национални ползи.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР